Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,1% για το Brent, στα 84,98 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,1% για το Brent, στα 84,98 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 0,9% στα 79,48 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά από εννιά ανοδικές διαδοχικές συνεδριάσεις λόγω της επιθετικής στάσης των αξιωματούχων της Fed που επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, λόγω των προσδοκιών για αυξημένη ζήτηση από την Κίνα που άφησε πίσω της την πολιτικών των αυστηρών περιορισμών της πανδημίας.
Αργότερα, ωστόσο, όπως έκαναν και οι αγορές μετοχών και χρυσού, έτσι και οι τιμές του πετρελαίου αντέστρεψαν την πορεία τους, μετά τις τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που επανέλαβαν την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης του πληθωρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Μαρτίου του Brent έκλεισε στα 84,98 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,1% ή 94 σεντς, αν και ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει έως και τα 87,85 δολ. το βαρέλι.
Παρομοίως, το αμερικανικό αργό τύπου  WTI Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 70 σεντς ή 0,9% στα 79,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ εντός της ημέρας είχε φτάσει έως και τα 82,38 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης