Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Νέα «βουτιά» 2,8% για το brent, στα 77,17 δολάρια το βαρέλι - Έχασε όλα τα κέρδη του 2022

Πετρέλαιο: Νέα «βουτιά» 2,8% για το brent,  στα 77,17 δολάρια το βαρέλι - Έχασε όλα τα κέρδη του 2022
Το αμερικανικό αργό WTI Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 3% στα 72,01 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Σε χαμηλό έτους έχουν επανέλθει οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν απροσδόκητα υψηλά αποθέματα και ενέτειναν τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης ενεργειακών προϊόντων με φόντο μία επερχόμενη ύφεση.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, τα διυλισμένα αποθέματα στη χώρα αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατ. βαρέλια την ώρα που η αγορά περίμενε αύξηση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 2,7 εκατ.
Κατά τα άλλα, στήριξη στις τιμές έδωσε το γεγονός ότι η Κίνα ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει κάνει στην πολιτική της για τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, εγείροντας προσδοκίες για αύξηση της κατανάλωσης.
Υποστηρικτικά λειτουργεί επίσης το γεγονός ότι η Μόσχα δηλώνει πως ανησυχεί για το μπλοκάρισμα των τάνκερ στα στενά του Βοσπόρου.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 20 τάνκερ περιμένουν για να περάσουν από τα λιμάνια της ρωσικής Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο, καθώς οι διαχειριστές προσπαθούν να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες ασφάλισης της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι το Brent είχε κλείσει κάτω από τα 80 δολάρια και στην προηγούμενη συνεδρίαση, χάνοντας όλα τα κέρδη του 2022, κατά το οποίο οι τιμές είχαν πλησιάσει το Μάρτιο το ιστορικό υψηλό των 147 δολαρίων.
Στο πλαίσιο αυτό το αργό τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 2,8% στα 77,17 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας χαμηλό από τις 24 Δεκεμβρίου του 2021.
Αντίστοιχα και το αμερικανικό αργό WTI Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 3% ή 2,24 δολαρίων στα 72,01 δολ. το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί από τις 21 Δεκεμβρίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης