Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο
Δεν θα υπάρξει σοβαρός αντίκτυπος στη Ρωσία εκτιμούν Κινέζοι ειδικοί
Σχετικά Άρθρα
Οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που - και πάλι – θα πληρώσουν για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, επισημαίνουν Κινέζοι ειδικοί.
Σε δηλώσεις του στην κινεζική εφημερίδα Global Times, ο Cui Heng ερευνητής στο Κέντρο Ρωσικών Σπουδών του Normal University της Ανατολικής Κίνας επισημαίνει ότι η Ευρώπη είναι αυτή που θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές στην προμήθεια της με πετρέλαιο μετά το embargo στο ρωσικό αργό, αν και θα κληθεί να πληρώσει σε πολύ υψηλότερες τιμές μετά και την επιβολή του πλαφόν, στο οποίο και η ίδια συναίνεσε με τη G7 και την Αυστραλία.
Μάλιστα ο Κινέζος αναλυτής επισημαίνει ότι η Ευρώπη είναι ήδη αναγκασμένη να πληρώνει περισσότερα και για την προμήθεια της σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το οποίο πλέον εισάγει από τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η Ρωσία θα βρει αγοραστές

«Η Μόσχα θα νιώσει μια πίεση καθώς θα περιοριστεί η ικανότητα της να εξάγει πετρέλαιο στη Δύση, αλλά δεν θα έχει κάποιο σοβαρό αντίκτυπο.
Η Ρωσία μπορεί να βρει αγοραστές, όπως π.χ. σε Κίνα και Ινδία, για να καλύψει το κενό της Δύσης ή μπορεί ακόμα και να το ξεπεράσει, εάν εξάγει το πετρέλαιο της πρώτα στη Μέση Ανατολή και μετά στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Cui Heng.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης