Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 2,9% για το brent, στα 85,43 δολάρια το βαρέλι - Στο 10% οι συνολικές απώλειες το Νοέμβριο

Πετρέλαιο: Άνοδος 2,9% για το brent, στα 85,43 δολάρια το βαρέλι - Στο 10% οι συνολικές απώλειες το Νοέμβριο
Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 3% στα 80,55 δολάρια το βαρέλι, για τον μήνα όμως οι τιμές μειώθηκαν κατά 6,9%
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της έντονης εβδομαδιαίας πτώσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, δεν κατάφεραν όμως να ανακτήσουν τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν μέσα στο μήνα Νοέμβριο έναντι του Οκτωβρίου.
Οι επενδυτές αναζήτησαν ενδείξεις χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλουν οι αρχές της Κίνας, στη βάση της πολιτικής μηδενικής ανοχής απέναντι στον Covid 19, και τα οποία επηρεάζουν τη παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο, αλλά και υπαινιγμούς για τις αποφάσεις που θα λάβουν τα κράτη μέλη του OPEC+ για περικοπή ή όχι της παραγωγής του στη σύνοδο της προσεχούς Κυριακής.
Ο Tyler Richey, συνεκδότης του Sevens Report Research, δήλωσε στο Marketwatch ότι αναμένει πως οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδά τους.
Το brent παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 2,40 δολάρια ή 2,9% στα 85,43 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες συνολικά 9,9% για τον μήνα Νοέμβριο.
Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 2,35 δολάρια ή 3%, φθάνοντας στα 80,55 δολάρια το βαρέλι. Για τον μήνα, όμως, οι τιμές μειώθηκαν κατά 6,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης