Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shell: Μερίδιο 9% σε έργο ανάπτυξης του Βόρειο Πεδίου εξόρυξης LNG στο Κατάρ

tags :
Shell: Μερίδιο 9% σε έργο ανάπτυξης του Βόρειο Πεδίου εξόρυξης LNG στο Κατάρ
Η TotalEnergies εντάχθηκε στο έργο τον Σεπτέμβριο, επίσης με μερίδιο 9,375% αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Η Shell επενδύει στο τελευταίο Project υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, μήνες μετά την αγορά ενός ακόμη από τα έργα επέκτασης της χώρας του Κόλπου.
Η Shell θα λάβει μερίδιο 9,375% στο North Field South, το οποίο θα επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής LNG του Κατάρ κατά 16 εκατομμύρια τόνους ετησίως, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Saad al-Kaabi σε τελετή υπογραφής στη Ντόχα την Κυριακή.
Η TotalEnergies εντάχθηκε στο έργο τον Σεπτέμβριο, επίσης με μερίδιο 9,375% αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οal-Kaabi  είχε δηλώσει προηγουμένως το Κατάρ πουλά μια συνδυασμένη συμμετοχή 25% σε τέσσερις εταιρείες, ενώ δύο ακόμη εταίροι υα ανακοινωθούν.
Το Κατάρ ενισχύει την παραγωγική του ικανότητα και την ικανότητα υγροποίησης φυσικού αερίου εν μέσω παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης.
Οι προμήθειες, ήδη περιορισμένες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οδήγησε τα ευρωπαϊκά έθνη σε μια αγωνιώδη αναζήτηση εναλλακτικών πηγών
Σχολιάζοντας το προσωρινό ανώτατο όριο τιμών για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Μπεν βαν Μπέρντεν, δήλωσε ότι οι πολιτικοί της ΕΕ συνειδητοποιούν ότι το σχέδιο είναι περίπλοκο:
«Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα διευθετηθεί με κατάλληλο και υπεύθυνο τρόπο που θα ωφελήσει πραγματικά τόσο τις αγορές όσο και τους καταναλωτές στην Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να μειώσει τη ζήτηση για φυσικό αέριο από τη βιομηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης