Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Διπλωματικές επαφές για την προμήθεια φυσικού αερίου από την Αλγερία - Η ατζέντα των συζητήσεων

Γαλλία:  Διπλωματικές επαφές για την προμήθεια φυσικού αερίου από την Αλγερία  -  Η ατζέντα των συζητήσεων

Επίσκεψη της γαλλίδας πρωθυπουργού Elisabeth Borne με υπουργούς της κυβέρνησης για τη διασφάλιση συμφωνιών

Σχετικά Άρθρα
H πρωθυπουργός της Γαλλίας Elisabeth Borne και περισσότεροι από δώδεκα υπουργοί της κυβέρνησης επισκέπτονται την Αλγερία.
Πρόκειται για την πιο τελευταία προσπάθεια για την ανοικοδόμηση των δεσμών με το βορειοαφρικανικό κτάρος που αποτελεί σημαντικό προμηθευτή φυσικού αερίου για την Ευρώπη.
Η πρωθυπουργός Elisabeth Borne και αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών και Εσωτερικών, αναμένεται να φθάσουν σήμερα για το διήμερο ταξίδι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην οικονομική συνεργασία, ανέφερε το δημοσίευμα.


Η επίσκεψη Macron

Το ταξίδι έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά την επίσκεψη του προέδρου Emmanuel Macron στην πρώην γαλλική αποικία σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τις σχέσεις μετά από χρόνια εντάσεων.
Ο Macron το 2021 επέκρινε αυτό που αποκάλεσε «πολιτικό-στρατιωτικό σύστημα» της χώρας, προκαλώντας την Αλγερία να κλείσει κάποια στιγμή τον εναέριο χώρο της στα γαλλικά στρατιωτικά αεροπλάνα και να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Παρίσι.
Η Αλγερία, μέλος του OPEC, ήταν ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά τη Ρωσία και τη Νορβηγία, με τη ζήτηση για την ενέργειά της να αυξάνεται στην ήπειρο καθώς οι ρωσικές προμήθειες έχουν μειωθεί.

Και η Ιταλία

Ενώ οι αξιωματούχοι υποβάθμισαν τον ρόλο της ενέργειας στην επίσκεψη του Macron, η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Engie επισημάνθηκε αργότερα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Αλγερία για αύξηση του φυσικού αερίου.
Η Ιταλία, εν τω μεταξύ, ενισχύει τις αλγερινές εισαγωγές και έχει συμφωνήσει να πληρώσει περισσότερα για την προμήθεια αερίου,
καταφέρνοντας, όπως φαίνεται, να εξασφαλίσει επαρκείς εναλλακτικές προμήθειες από τη Βόρεια Αφρική για να καλύψει τυχόν ελλείψεις αυτόν τον χειμώνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης