Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι θα σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία

Γαλλία: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι θα σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε ότι η Ιταλία έλαβε γραπτή ειδοποίηση από την EDF σχετικά με πιθανή διετή διακοπή των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ως μέρος των σχεδίων εξοικονόμησης ενέργειας της Γαλλίας

Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία διέψευσε τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 ότι η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία κοινής ωφέλειας EDF έχει προειδοποιήσει την Ιταλία ότι ενδέχεται να σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για «αλληλεγγύη» προς τους γείτονές της εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε  ότι η Ιταλία έλαβε γραπτή ειδοποίηση από την EDF σχετικά με πιθανή διετή διακοπή των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ως μέρος των σχεδίων εξοικονόμησης ενέργειας της Γαλλίας.

Αμοιβαία αλληλεγγύη

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας επιβεβαίωσε αργότερα το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.
Η γαλλική κυβέρνηση ωστόσο διέψευσε τις πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Οι γαλλικές αρχές αρνούνται αυτές τις πληροφορίες και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για αμοιβαία αλληλεγγύη όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο με όλους τους ευρωπαίους γείτονές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Ενέργειας Μετάβασης.
Εκπρόσωπος της EDF διέψευσε επίσης ότι ο όμιλος έχει προειδοποιήσει την Ιταλία για πιθανή αναστολή των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Γνωστό το πρόβλημα

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της La Repubblica, εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί επιστολή προς το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες λόγω των προβλημάτων της Γαλλίας με τους πυρηνικούς σταθμούς της».
«Προφανώς δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί, αλλά για να είμαστε προετοιμασμένοι, οι τεχνικοί του υπουργείου εργάζονται εδώ και μήνες σε διαφορετικά σενάρια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου στο Reuters.

www.bankingnews.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης