Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shell: Μειώνει την παραγωγή στη Γερμανία λόγω της χαμηλής στάθμης του Ρήνου

tags :
Shell: Μειώνει την παραγωγή στη Γερμανία λόγω της χαμηλής στάθμης του Ρήνου

Το διυλιστήριο μπορεί να επεξεργαστεί έως και 17 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ετησίως, ή 345.000 βαρέλια την ημέρα

Σχετικά Άρθρα

Να μειώσει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις διύλισης που διαθέτει στη γερμανική Ρηνανία είναι αναγκασμένη η Shell, λόγω της χαμηλής στάθμης του ποταμού Ρήνου εξαιτίας της ξηρασίας, που έχει καταστήσει τη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του ποταμού από δύσκολη έως αδύνατη, συμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Λόγω της χαμηλής στάθμης του Ρήνου μειώσαμε τη δυναμικότητα του Shell Energy and Chemicals Park Rhineland.
Η κατάσταση όσον αφορά την προμήθεια είναι δύσκολη, αλλά η διαχείρισή της γίνεται προσεκτικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πετρελαϊκός κολοσσός.
Η εταιρεία δεν ανέφερε σε ποιο επίπεδο είχε μειωθεί η δυναμικότητα του διυλιστηρίου που μπορεί να επεξεργαστεί έως και 17 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ετησίως, ή 345.000 βαρέλια την ημέρα.

Στα ύψη οι ναύλοι

Η σταθερά χαμηλή στάθμη του νερού στον Ρήνο έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ναύλων καθώς ορισμένα πλοία αγγίζουν την κοίτη του ποταμού ακόμη και όταν είναι άδεια, δήλωσε ο Lars van Wageningen της ναυτιλιακής εταιρείας συμβούλων Insights Global.
Σε συγκεκριμένο σημείο μέτρησης η στάθμη του Ρήνου την Πέμπτη ήταν 34 εκατοστά.
Τα πλοία χρειάζονται περίπου 1,5 μέτρο για να πλεύσουν πλήρως φορτωμένα με ασφάλεια.

«Σήμα κινδύνου» για τα ποτάμια

Οι εμπορικές μεταφορές κυρίως πρώτων υλών ή άλλων προϊόντων της γερμανικής βαριάς βιομηχανίας, που κατά κανόνα γίνονται και μέσω του Ρήνου, αντιμετωπίζουν εδώ και εβδομάδες σοβαρά προβλήματα.
«Τα πλοία συνεχίζουν μεν να διέρχονται αλλά είναι λιγότερα και με ελαφρύτερα φορτία» αναφέρει στο Reuters ο Markus Frazen από τη Γερμανική Υπηρεσία Υδάτινων Δικτύων και Ναυτιλίας.

Επιδείνωση του φαινομένου

Έντονη ανησυχία προκαλεί η στάθμη του Ρήνου και στην Κολωνία, όπου από τις 9 Αυγούστου, σύμφωνα με μετρήσεις, η στάθμη του ποταμού συνεχώς κατεβαίνει: από 91 εκατοστά στις 9 Αυγούστου, στα 75 εκατοστά στις 15 Αυγούστου. Υπό κανονικές συνθήκες η στάθμη του Ρήνου στην Κολωνία ανέρχεται στα 3,21 μέτρα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές ναυτιλιακές εταιρείες να ακυρώνουν επιβατικά ή τουριστικά δρομολόγια, ιδιαίτερα προσφιλή στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης