Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Allianz: Μέγα deal 2,8 δισ. ευρώ στην ενέργεια, το μεγαλύτερο στον κόσμο

Allianz: Μέγα deal 2,8 δισ. ευρώ στην ενέργεια, το μεγαλύτερο στον κόσμο
Θα συνδέσει τα δίκτυα ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου με τα αντίστοιχα της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα

Συμφωνία ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ με την NeuConnect έκλεισε η Allianz.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο διασύνδεσης μήκους 728 χιλιομέτρων το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το 2028.
H συμφωνία στόχο έχει να συνδέσει τις δύο μεγαλύτερες αγορές ενέργειας στην Ευρώπη ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό δύο μεγάλες οικονομίες.

Έκρηξη έργων σε δύο μεγάλες οικονομίες

H NeuConnect με επικεφαλής την Allianz Capital Partners η οποία δρα για λογαριασμό των ασφαλιστικών εταιρειών της Allianz με την κοινοπραξία των Meridiam και Kansai Electric Power μαζί με τραπεζικά κοινοπρακτικά σχήματα και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς συμφώνησαν και υπέγραψαν έργο ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο έργο θα συνδέσει τα δίκτυα ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου με τα δίκτυα της Γερμανίας. Είναι η πρώτη του είδους συμφωνία στον τομέα που υπογράφεται μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου με τις εργασίες να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στο έτος που διανύουμε.

Με υποθαλάσσιες καλωδιώσεις

Το μεγαλύτερο έργο διασύνδεσης ενέργειας στον κόσμο θα μειώσει τις εκπομπές του άνθρακα άνω των 13 Mt CO2 σε βάθος 25 ετών 25 χρόνια και θα τροφοδοτήσει έως και 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και θα κατασκευαστεί με υποθαλάσσια καλώδια που θα επιτρέψουν έως και 1,4 GW ηλεκτρικής ενέργειας να ρέουν προς κάθε κατεύθυνση μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να τροφοδοτηθούν έως και 1,5 εκατομμύρια σπίτια σύμφωνα με τις προδιαγραφές του σχεδίου παρέχοντας ασφάλεια κατά τον ανεφοδιασμό.
Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν δύο νέοι υποσταθμοί στην περιοχή γύρω από το Wilhelmshaven στην Κάτω Σαξονία και στο Isle of Grain στο Κεντ της Αγγλίας με τοποθέτηση των υποθαλάσσιων καλωδίων και την κατασκευή υποσταθμών να ξεκινούν το 2023.

Allianz Capital Partners: Μεγαλύτερος επενδυτής μεγάλων έργων για υποδομές


H Allianz Capital Partners ως μία από τους μεγαλύτερους επενδυτές μεγάλων έργων υποδομών ενεργώντας για λογαριασμό των ασφαλιστικών εταιρειών της και ασφαλιστικών ασφαλισμένων της ενισχύει την συνοχή στην Ευρώπη ανεξάρτητα από τα γεωγραφικά σύνορα των χωρών διασφαλίζοντας τον ανεφοδιασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η NeuConnect Britain Ltd ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2018 και σε μόλις τέσσερα χρόνια, εξελίχθηκε από μια νεοσύστατη εταιρεία σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα διασύνδεσης στον κόσμο.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης