Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ουγγαρία - Ξεκινά συνομιλίες για επιπλέον αγορές φυσικού αερίου

Ουγγαρία - Ξεκινά συνομιλίες για επιπλέον αγορές φυσικού αερίου
Το ρωσικό φυσικό αέριο που παρέχεται στην Ουγγαρία μέσω Γερμανίας και Αυστρίας μειώθηκε πρόσφατα λόγω της συντήρησης του αγωγού  Nord Stream και «της αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλα τα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης».
Σχετικά Άρθρα
Οι ουγγρικές αρχές ξεκίνησαν συνομιλίες με άλλες χώρες για αγορές επιπλέον ποσοτήτων φυσικού αερίου λόγω της προκλητικής κατάστασης στην Ευρώπη στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 13 Ιουλίου.
«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, Viktor Orban ότι ξεκινήσαμε εμπορικές διαπραγματεύσεις για αγορά επιπλέον φυσικού αερίου πέρα από τα υπάρχοντα συμβόλαιά μας σε μακροπρόθεσμη βάση», είπε ο Szijjarto, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τους προμηθευτές και το πόσο αέριο θα αγοράσει.
«Ο όγκος του ρωσικού φυσικού αερίου που παρέχεται στην Ουγγαρία μέσω Γερμανίας και Αυστρίας μειώθηκε πρόσφατα λόγω της συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και «της αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλα τα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης», είπε ο υπουργός.
Η Ουγγαρία πήρε τη σωστή απόφαση εγκαίρως κατασκευάζοντας τη νότια κύρια γραμμή για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία μέσω Τουρκίας, Βουλγαρίας και Σερβίας, σημείωσε.
«Περισσότερο από το μισό από τα 130 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που έρχονται καθημερινά στην Ουγγαρία ρέουν κανονικά επί του παρόντος κατά μήκος της νότιας διαδρομής σύμφωνα με τη σύμβαση», πρόσθεσε ο Szijjarto.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης