Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρή αντίδραση 3,9% για το brent, στα 104,65 δολάρια το βαρέλι - Ράλι 7,9% για το φυσικό αέριο

Πετρέλαιο: Ισχυρή αντίδραση 3,9% για το brent, στα 104,65 δολάρια το βαρέλι - Ράλι 7,9% για το φυσικό αέριο
Tο αμερικανικό αργό WTI παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 4,20 δολάρια ή 4,3%, φτάνοντας στα 102,73 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή αντίδραση έβγαλε το πετρέλαιο μετά το διήμερο sell-off, με τις τιμές του να καταγράφουν σημαντική άνοδο κατά 4% περίπου και να ανακτούν μέρος των απωλειών τους.
Οι εντεινόμενες ανησυχίες για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας οδήγησαν σε πτώση τις τιμές του πετρελαίου κατά τις δύο προηγούμενες μέρες, με το σύνολο των εμπορευμάτων να χάνουν μεγάλο μέρος των κερδών που κατέγραψαν μέσα στους πρώτους μήνες του 2022, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων που ακολούθησαν διαταράσσοντας την παγκόσμια προσφορά.
Οι traders παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της αυξανόμενης ζήτησης αλλά των ανησυχιών για την πολιτική της Federal Reserve, ωστόσο το αποδυναμωμένο δολάριο (-0,1%) και η ενίσχυση της βενζίνης στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση και στις τιμές πετρελαίου, καθώς η αγορά παραμένει γενικότερα σφιχτή.
Στο μεταξύ, η απροσδόκητη εβδομαδιαία αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού δεν κατάφερε να ανακόψει την ανάκαμψη των τιμών. Ειδικότερα, τα εγχώρια αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 8,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουλίου. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights.
Σε αυτό το κλίμα, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3,9% ή κατά 3,96 δολάρια, φτάνοντας στα 104,65 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 4,20 δολάρια ή 4,3%, φτάνοντας στα 102,73 δολάρια το βαρέλι.

Φυσικό αέριο

Στο μεταξύ, ράλι σημείωσε το φυσικό αέριο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το φυσικό αέριο παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 14,3% στα 6,297 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε μικρότερη του αναμενόμενου αυξηηση των προμηθειών την περασμένη εβδομάδα.
Στην Ευρώπη το συμβόλαιο φυσικού αερίου Αυγούστου (Dutch TTF Naturan gas futures) σημείωσε άνοδο κατά 7,9% στα 184,50 ευρώ η μεγαβατώρα, λόγω των φόβων ότι η Ρωσία μετά την προγραμματισμένη να αρχίσει την επόμενη εβομάδα συντήρηση του αγωγού Nord Stream 1, δεν θα τον ξανανοίξει και δεν θα επαναλάβει τις ροές φυσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες, βυθίζοντας το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ύφεση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης