Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προειδοποίηση από S&P Global: Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου «επιδεινώνεται»

Προειδοποίηση από S&P Global: Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου «επιδεινώνεται»
Ο Daniel Yergin πρότεινε ότι ο καλύτερος τρόπος για την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ είναι, η κυβέρνηση Biden να επένδυε περισσότερα στην παραγωγή πετρελαίου.
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος είναι ο αντιπρόεδρος της S&P Global Daniel Yergin καθώς προειδοποίησε ότι ο παγκόσμιος εφοδιασμός με πετρέλαιο γίνεται μέσω μιας «σφιχτής αγοράς», εννοώντας την παραγωγή του πετρελαίου και υπογράμμισε πως η κατάσταση αυτή «επιδεινώνεται».
«Η κατάσταση γίνεται χειρότερη με τις αναταραχές που βλέπουμε να συμβαίνουν με τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Ποια είναι η λύση

Ο Yergin πρότεινε ότι ο καλύτερος τρόπος για την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ είναι, η κυβέρνηση Biden να επένδυε περισσότερα στην παραγωγή πετρελαίου.
«Είχαμε πραγματικά απόεπενδύσεις τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε.
Τώρα έχουμε μια πολύ σφιχτή αγορά πετρελαίου και ήταν σφιχτή προτού ο Putin περάσει τα σύνορα…».

Ανανεώσιμη ενέργεια μόνο με ασφάλεια

Ο Yergin αναφέρθηκε σε άρθρο του στην Wall Street Journal ότι «η μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα συμβεί χωρίς ενεργειακή ασφάλεια, η οποία απαιτεί πρόσβαση σε μια ποικιλία από διαφορετικές πηγές ενέργειας».
«Είναι πραγματικά η παγκόσμια αγορά ενέργειας… οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν… η βενζίνη που βάζετε στο αυτοκίνητό σας μπορεί κάλλιστα να είναι στην πραγματικότητα βενζίνη που εισάγεται από την Ευρώπη… και ίσως αυτός να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πάρετε βενζίνη», παρατήρησε ο Yergin.

Οι Αμερικάνοι «πονάνε» στην αντλία

Τα σχόλια του αντιπρόεδρου της S&P Global γίνονται καθώς οι πολίτες των ΗΠΑ συνεχίζουν να αισθάνονται τον πόνο στην αντλία με τις τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου.
Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ο εθνικός μέσος όρος στο φυσικό αέριο ήταν 4,75 δολάρια, σύμφωνα με την ΑΑΑ.
Πέρυσι είχε τιμή 3,13 $ – 1,62 $ λιγότερο.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Biden εξήγαγε 5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης παρά την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.
Ο Yergin εξήγησε ότι στα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ οι ποσότητες «εξαντλούνται».
Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ειδικό είναι πως η παγκόσμια αγορά «χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης