Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την ΕΕ – Το παιχνίδι με τα κρίσιμα αποθέματα

Gazprom: Ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την ΕΕ – Το παιχνίδι με τα κρίσιμα αποθέματα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι όγκοι μεταφοράς το Σάββατο 14/5 αυξήθηκαν στα 64,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), από 61,97 mcm που ήταν την Παρασκευή (13/5)
Σχετικά Άρθρα

H ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Sudzha, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 14 Μάιου 2022.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι όγκοι μεταφοράς το Σάββατο 14/5 αυξήθηκαν στα 64,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), από 61,97 mcm που ήταν την Παρασκευή 13/5.
Υπενθυμίζεται ότι μια αίτηση για παροχή φυσικού αερίου μέσω του κύριου σημείου εισόδου Sokhranovka απορρίφθηκε από την Ουκρανία, δήλωσε η Gazprom.

Η διαδρομή Sokhranovka

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο την Τετάρτη 11/5, αφού το Κίεβο διέκοψε τη χρήση της διαδρομής Sokhranovka.

Το παιχνίδι Putin με τα αποθέματα

Εντολή στη Gazprom να αρχίσει να γεμίζει τις ευρωπαϊκές δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου από τις 8 Νοεμβρίου, οδηγώντας χαμηλότερα τις τιμές, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Η κίνηση θα «δημιουργήσει μια πιο ευνοϊκή κατάσταση για την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά» δήλωσε ο Putin σε συνάντηση η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση την Τετάρτη 11/5.
Όπως μετέδωσε το Bloomberg, διέταξε τον ρωσικό κολοσσό να επικεντρωθεί στο γέμισμα των υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης στη Γερμανία και την Αυστρία από τις 8 Νοεμβρίου, μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή στη Ρωσία.

Αναπλήρωση

Ο CEO της Gazprom, Alexey Miller, ανέφερε ότι η εγχώρια επιχείρηση αναπλήρωσης των αποθεμάτων θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα από την 1 Νοεμβρίου που προβλεπόταν αρχικά.
Η Gazprom έχει ως τώρα μεταφέρει πολύ μικρές ποσότητες φυσικού αερίου στις δεξαμενές αποθήκευσης στην Ευρώπη, σημείωσε.
δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, είναι αυτή τη στιγμή γεμάτες κατά 71%, σύμφωνα με στοιχεία από την Gas Infrastructure Europe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898