Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 5% στην εβδομάδα για το Brent, στα 112,75 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 5% στην εβδομάδα για το Brent, στα 112,75 δολάρια το βαρέλι
Στην εβδομάδα το αμερικάνικο αργό West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 5.5% στα 109,33 δολάρια το βαρέλι.
Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν το 3% έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς κέρδισαν ξανά έδαφος οι ανησυχίες για τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να σταματήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία.
Από την πλευρά των ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden Τζο Μπάιντεν ζήτηση από το Κογκρέσο να ανακαλέσουν το εμπορικό καθεστώς της Ρωσίας ως «ευνοούμενου κράτους», προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή δασμών.
Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν και οι G7, δηλώνοντας ότι τα μέλη τους παραμένουν αποφασισμένα να απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία από τις οικονομίες τους και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ακόμη, σημείωσαν ότι θα καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες για τη μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται επίσης να προσπαθήσει να μειώσει την εξάρτηση της από την ρωσική ενέργεια
Επιπλέον, η παύση των συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν και οι αναφορές για μια επίθεση με drone σε διυλιστήριο της Saudi Aramco στο Ριάντ από αντάρτες Χούθι που πρόσκεινται στο Ιράν, διέψευσαν τις προσδοκίες για σημαντική ενίσχυση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου στον ορατό ορίζονται και συνέβαλαν στην άνοδο των τιμών του αργού
Έτσι, το πετρέλαιο Brent παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 3,13% ή κατά 3,41 δολάρια στα 112,75 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες πέριξ του 5%. Το Brent σημείωσε υψηλό 14 ετών αυτή την εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας στα 139,13 δολάρια την Τρίτη 8/3/22.
Το αμερικάνικο αργό West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 3,31 δολάρια ή κατά 3,1%, στα 109,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Στην εβδομάδα, ωστόσο, υποχώρησε κατά 5,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό αργό έπιασε υψηλό 14 ετών στα 130,50 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη 8/3/22.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης