Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Μεγάλη «βουτιά» 13%, στα 111,14 δολάρια το βαρέλι το brent, στα 108,70 δολάρια το WTI

Πετρέλαιο: Μεγάλη «βουτιά» 13%, στα 111,14 δολάρια το βαρέλι το brent, στα 108,70 δολάρια το WTI
Κατακόρυφη «βουτιά» κατά 16,84 δολάρια ή κατά 13,2%, στα 111,14 δολάρια το βαρέλι έκανε το brent
Σχετικά Άρθρα

Κατακόρυφη πτώση που προσωρινά άγγιξε έως και το 17% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, αφενός λόγω της ανανέωσης των ελπίδων για διπλωματική λύση στον πόλεμο Ρωσίας –Ουκρανίας, αφετέρου επειδή δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια αύξηση της παραγωγής, αντισταθμίζοντας εν μέρει το πρόβλημα του εφοδιασμού που προκλήθηκε από την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε περισσότερο από 17%, ή κατά 22 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλό της συνεδρίασης στα 105,60 δολάριο και τελικά έκλεισε με πτώση κατά 16,84 δολάρια ή κατά 13,2%, στα 111,14 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 15 δολάρια ή κατά 12,1% και έκλεισε στα 108,70 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου την αμέσως προηγούμενη μέρα είχαν αναρριχηθεί σε υψηλά 14 ετών και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2008.
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αποδίδεται στις ελπίδες για διπλωματική λύση στην πολεμική σύγκρουση Ρωσίας –Ουκρανίας που έχουν επενδυθεί στην συνάντηση μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών του Ρώσου S. Lavrov και του Ουκρανού Δ. Kuleba, που θα γίνει αύριο 10/3 στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Αποδίδονται όμως και σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης που υπέδειξαν ότι πιθανότητα αποδίδει καρπούς η προσπάθεια των ΗΠΑ να πείσουν τις χώρες μέλη του OΠEK+, να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου.
Συγκεκριμένα το Reuters ανέφερε ότι traders επικαλέστηκαν δημοσιογραφικές αναφορές για μια δήλωση Ιρακινού Υπουργού που ισχυρίστηκε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή εάν το ζητήσει ο ΟΠΕΚ+, αν και το ίδιο το πρακτορείο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Παράλληλα, οι Financial Times ανέφερεαν ότι ο Yousef al-Otaiba, πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι η χώρα του ευνοεί την αύξηση της παραγωγής.
«Θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή και φέρουν 800.000 βαρέλια στην αγορά πολύ γρήγορα, ακόμη και αμέσως, καλύπτοντας το ένα έβδομο της ελλείπουσας ρωσικής προσφοράς», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης