Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,8% για το brent, στα 109,10 δολάρια, 2,6% για το WTI, στα 105,91 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,8% για το brent, στα 109,10 δολάρια, 2,6% για το WTI, στα 105,91 δολάρια το βαρέλι
Υψηλή μεταβλητότητα στο πετρέλαιο και σήμερα
Σχετικά Άρθρα

Με πτώση έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από μια συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας και ακριβώς την επόμενη μέρα αφότου το πετρέλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη «βουτιά» στην ιστορία του, όταν οι traders παρακολουθούσαν με αγωνία την εξέλιξη των διπλωματικών επαφών με στόχο μια λύση στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.
Αρχικά οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, λόγω των σχολίων του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που υποβάθμισε τις ελπίδες για αύξησης της παραγωγής των κρατών μελών του OΠEK+ που είχαν καλλιεργηθεί κατά την προηγούμενη μέρα.
Ο Υπουργός των Εμιράτων Suhail al-Mazrouei δήλωσε συγκεκριμένα στο Twitter ότι η χώρα του «πιστεύει στην αξία του ΟΠΕΚ+ για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία του OΠEΚ+ για τη μηνιαία αναπροσαρμογή της παραγωγής».
Την προηγούμενη μέρα, ο πρέσβης των ΗΑΕ στις ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι η χώρα τάσσεται υπέρ της αύξησης της παραγωγής και προτρέπει τον ΟΠΕΚ+ να εξετάσει το ενδεχόμενο υψηλότερων ποσοτήτων.
Μέχρι στιγμής, ο ΟΠΕΚ+παραμένει σταθερός στο πρόγραμμα αύξησης της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια τον μήνα ημερησίως.
«Η Ρωσία είναι το πραγματικό ζήτημα για το πετρέλαιο και η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα που μπορεί τάχιστα να φέρει νέο αργό στη διεθνή αγορά», τόνισε ο Tariq Zahir, διευθυντικό στέλεχος στην Tyche Capital Advisors, μιλώντας στο MarketWatch.
Ωστόσο, οι Σαουδάραβες «απλώς δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στην αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου εκείνη να τους ζητήσει περισσότερο πετρέλαιο».
Αργότερα όμως οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν όταν ο Ρώσος πρόεδρος Putin, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Ρωσία, είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τα συμβόλαιά της, συνεχίζοντας τις παραδόσεις πετρελαίου στην Ευρώπη.
Κατά συνέπεια, η τιμή του πετρελαίου Brent παράδοσης Μαΐου, έχασε 2,04 δολάρια ή 1,8%, κι έκλεισε στα 109,10 δολάρια το βαρέλι, αφού την προηγούμενη μέρα είχε καταγράψει πτώση κατά 13,2%.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου έχασε 2,79 δολάρια ή 2,6%, κι έκλεισε στα 105,91 δολάρια το βαρέλι, αφού την προηγούμενη μέρα είχε καταγράψει πτώση κατά 12%.

Αποκλιμάκωση στο φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη υποχώρησε για τρίτη συναπτή ημέρα κι έκλεισε με πτώση 19%, στα 126,40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία υποχώρησε περί το 19%, στα 272 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης