Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Άδειες για τρεις πλωτούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος σε Χίο, Κω, Λέσβο

tags :
ΡΑΕ: Άδειες για τρεις πλωτούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος σε Χίο, Κω, Λέσβο
Ποιες τρεις μονάδες δημιουργούνται και ποιοί είναι οι στόχοι τους
Τη χορήγηση αδειών παραγωγής για την κατασκευή τριών νέων πλωτών σταθμών παραγωγής ρεύματος με καύσιμο LNG σε Χίο, Κω και Λέσβο αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε δύο αποφάσεις για την κατασκευή από την εταιρεία BLUE SEA POWER πλωτών σταθμών παραγωγής ρεύματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ) της Χίου και της Κω, συνολικής ισχύος 72 MW και 120 MW αντίστοιχα. Είναι αξιοσημείωτο ότι BLUE SEA POWER (BS POWER Α.Ε.) εκπροσωπείται με την εξής μετοχική σύνθεση: Κωνσταντίνος Μητρόπουλος (1 %) και FLNG RUS Company Limited (99 %).

Στην κυπριακών συμφερόντων εταιρεία FLNG RUS Company Limited είχε χορηγηθεί από τη ΡΑΕ στα μέσα Δεκεμβρίου άδεια παραγωγής για την κατασκευή ενός ακόμη πλωτού σταθμού FLNG (Floating Liquefied Natural Gas) στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, συνολικής ισχύος 80 MW.

Ειδικά για τη Χίο, η άδεια χορηγείται, για την πρώτη περίοδο λειτουργίας του Ηλεκτρικού Σταθμού ως ΜΔΝ, για 7 έτη (31.12.2028) ή μέχρι τη διασύνδεση της Χίου, σε περίπτωση που η διασύνδεση ολοκληρωθεί νωρίτερα. Σε περίπτωση που η διασύνδεση δεν ολοκληρωθεί εντός επταετίας η περίοδος A’ παρατείνεται για επιπλέον τρία έτη (31.12.2031) ή έως την ολοκλήρωση της διασύνδεσης της Χίου.
Για τη δεύτερη περίοδο η άδεια χορηγείται έως το 31.12.2056 με έναρξη εφαρμογής κατά τη λήξη της περιόδου Α’

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης