Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις οικιακές συσκευές

Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις οικιακές συσκευές
Θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, ανέφερε ο Κ. Σκρέκας

Θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, ο οποίος και γνωστοποίησε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις που αφορούν τις οικιακές συσκευές.
Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1, για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος στην κακοκαιρία «Ελπίς» έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘ώστε να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί, γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν.
Ακόμη, σημείωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για επιδοτήσεις

Σχετικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ανέφερε ότι θα δοθεί και τον Φεβρουάριο και μάλιστα, όπως εξήγησε, η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική.
«Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σκρέκας.

Παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Τέλος, για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ’ Οίκον" υπογράμμισε ότι έχει δοθεί 15 ημέρες παράταση και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, έχουν αυξηθεί κατά 3 φορές οι αιτήσεις που ανήκουν σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, θα υπάρχουν οι δικαιούχοι και επιλαχόντες, ενώ δυνητικά όσοι κάνουν αίτηση θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση.
Ακόμη, ανέφερε ότι θα αυξηθεί κατά 30% η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης