Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Θα παραμένουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τους ευάλωτους αν συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις - Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο

Σκρέκας: Θα παραμένουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τους ευάλωτους αν συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις - Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο, ανέφερε ο Κ. Σκρέκας

Μπορεί η επιδότηση για το ρεύμα να έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, όμως εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει κυρίως για τους πιο ευάλωτους, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η Ευρώπη λέει ότι πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη και έτσι, «εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια».
Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου που «αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά».

Νέα έκπτωση στο φυσικό αέριο

Ο υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο, που μέχρι τώρα κινείται στο 15% στα νοικοκυριά, καθώς «αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί».
Πρόσθεσε πως η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Νέος 5ψήφιος αριθμός

Τέλος, ο κ. Σκρέκας γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να απευθύνονται για να διαχειριστούν το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης