Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς από τέλη Νοεμβρίου η επιδότηση της ΔΕΗ

Σκρέκας: Στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς από τέλη Νοεμβρίου η επιδότηση της ΔΕΗ
Η επιδότηση από το κράτος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης είπε ο κ.Σκρέκας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως από τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ από τα τέλη Νοεμβρίου θα αρχίσει να φαίνεται η επιδότηση διατύπωσε ο υπουργός Ενεργείας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ.Σκρέκας είπε πως η επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αρχίσει να φαίνεται στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από το τέλος Νοεμβρίου.
Όπως είπε, η επιδότηση θα ανέρχεται για κατανάλωση 300Kw τον μήνα, στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, στα 19 για τον Οκτώβριο και στα 39 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
«Η ρήτρα αναπροσαρμογής που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές με μέση κατανάλωση 300Kw τον μήνα θα είναι 45 ευρώ, άρα η επιδότηση από το κράτος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης» υποστήριξε ο κ.Σκρέκας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως αν οι αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια συνεχιστούν, «η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να επιδοτεί τους καταναλωτές», αλλά, όπως είπε, δεν είναι δυνατό να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της επιβάρυνσης των καταναλωτών».
Επιπλέον, ο κ.Σκρέκας είπε πως τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ένας 5ψηφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση που τους κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, προκειμένου να γίνεται άμεση επανασύνδεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης