Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Aσκήσεις επί χάρτου και ράβε - ξήλωνε για τα 400 εκατ των επιδοτήσεων - Θα είναι αρκετά;

Aσκήσεις επί χάρτου και ράβε - ξήλωνε για τα 400 εκατ των επιδοτήσεων - Θα είναι αρκετά;
Eάν ο χειμώνας είναι βαρύς θα χρειαστεί να αυξηθούν οι εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 5-10% σε σχέση με τα ανώτατα συνήθη επίπεδα
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση για τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα εξελίσσεται η υπόθεση της εξεύρεσης των 400 εκατ. ευρώ που έχει προαναγγείλει, ότι θα διατεθούν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης προκειμένου να καταβληθούν οι επιδοτήσεις των λογαριασμών των καταναλωτών και να απορροφηθεί μέρος των επερχόμενων υπέρογκων αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος, που πυροδοτεί η κρίση τιμών στο φυσικό αέριο.
Με τη μεσοσταθμική τιμή του ρεύματος στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, να διαμορφώνεται όλη την τρέχουσα εβδομάδα πάνω από τα 200 ευρώ/MWh και την τιμή του φυσικού αερίου να συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, τίποτα δεν προοιωνίζεται αποκλιμάκωση της κρίσης, ενώ οι ανησυχίες ακόμη και για έλλειψη φυσικού αερίου εντείνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ENTSO G στο outlook για την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης προβλέπει, ότι εάν ο χειμώνας είναι βαρύς θα χρειαστεί να αυξηθούν οι εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 5-10% σε σχέση με τα ανώτατα συνήθη επίπεδα, ενώ μιλάει ακόμη και για περικοπές τροφοδοσίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης