Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,3%, στα 71,29 δολ., για το brent και 1,4%,, στα 69,09 δολ., για το WTI

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,3%, στα 71,29 δολ., για το brent και 1,4%,, στα 69,09 δολ., για το WTI

Ρυθμιστής για τη ζήτηση του πετρελαίου η εξέλιξη της μετάδοσης της παραλλαγής Delta

Σχετικά Άρθρα

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, σπάζοντας ένα σερί τριών ημερών απωλειών, το οποίο οφειλόταν εν μέρει στην εντεινόμενη ανησυχία ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta του κορωναϊού μπορεί να επηρεάσει τη ζήτηση ενέργειας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που αναγκάζονται να λάβουν τα κράτη, σύμφωνα με το σχόλιο του Market Watch.

H αντίδραση

Η σημερινή άνοδος έδειξε ότι «οι bottom pickers του αργού μπήκαν στο κενό σήμερα και ώθησαν την τιμή ανά βαρέλι υψηλότερα», δήλωσε ο Robert Yawger, εκτελεστικός διευθυντής στη Mizuho Securities.
Αυτή η αυτόματη αντίδραση στις υποχωρήσεις του αργού είχε λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό μετά την ανακοίνωση για την έναρξη των εμβολιαστικών εκστρατειών»

Πανδημία

«Ενώ τα επίπεδα της ζήτησης έχουν γενικά βελτιωθεί ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε πολλές χώρες απειλεί να σταματήσει ή ακόμη και να ανατρέψει μέρος αυτής της προόδου τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε σε σημείωμά του ο Robbie Fraser, διευθυντής παγκόσμιας έρευνας και ανάλυσης της Schneider Electric.

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 94 σεντς ή 1,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 69,09 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως πρόσθεσε 91 σεντς ή 1,3%, κλείνοντας στα 71,29 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης