Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Η Ρωσία ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου μετά τον Καναδά – Στο +3% οι εισαγωγές το Μάιο

ΗΠΑ: Η Ρωσία ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου μετά τον Καναδά – Στο +3% οι εισαγωγές το Μάιο
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού από την Ρωσία αυξήθηκαν σημαντικά κατά 23% το Μάιο στα 844.000 βαρέλια την ημέρα
Σχετικά Άρθρα

Οι αμερικανορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο καλύτερο τους σημείο, παρά την προσπάθεια επαναπροσέγγισης που επιχειρήθηκε και με τη Σύνοδο Κορυφής Biden – Putin στη Γενεύη, τον Ιούνιο, επισημαίνει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Bloomberg την Τετάρτη 3 Αυγούστου.
Παρ’ όλ’ αυτά έχει ενδιαφέρον πως σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, η Ρωσία παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος προμηθευτής πετρελαίου των ΗΠΑ, μετά τον Καναδά.

Εισαγωγές

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εισαγωγές αργού από την Ρωσία αυξήθηκαν σημαντικά κατά 23% το Μάιο στα 844.000 βαρέλια την ημέρα, καθώς τα αμερικανικά διυλιστήρια «διψούσαν» για επιπλέον ποσότητες αργού σε ένα διάστημα ολοένα αυξανόμενης ζήτησης με την άρση των περιοριστικών μέτρων. '
Εξάλλου, οι όποιες κυρώσεις υπάρχουν εξακολουθούν να μην αγγίζουν ουσιώδεις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο κρατών και δη, στον πετρελαϊκό κλάδο.

Κατάταξη

Ο Καναδάς παραμένει με διαφορά στην πρώτη θέση αναλογώντας περίπου στο μισό των αμερικανικών εισαγωγών πετρελαίου και σχεδόν πέντε φορές πάνω από τη Ρωσία.
Όμως, το Μεξικό έχασε τη δεύτερη θέση που κατείχε, καθώς οι πωλήσεις του υποχώρησαν κατά περίπου 3%, ενώ βέβαια οι διμερείς εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα λόγω της διεύρυνσης των κυρώσεων έχουν «παγώσει».

Αντικαταστάτης της Βενεζουέλας - Καταλυτής εξελίξεων

«Το ρωσικό πετρέλαιο φαίνεται να λειτουργεί σαν καλός αντικαταστάτης του αργού της Βενεζουέλας, ειδικά κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης της καλοκαιρινής περιόδου» επεσήμανε, μιλώντας στο Bloomberg, αναλυτής της Rapidan Energy Group.
Μάλιστα, αναλυτές βλέπουν τη σχέση αυτή να αναπτύσσεται περαιτέρω λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Με τα κράτη μέλη του OPEC+ να έχουν αποφασίσει μετριοπαθή αύξηση της παραγωγής και λόγω της σχετικά καλής προσφερόμενης τιμής, οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου προς τις ΗΠΑ εκτιμάται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται φέρνοντας αναπόφευκτα τις δύο χώρες εγγύτερα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης