Τελευταία Νέα
Ενέργεια

To ΦΕΚ με τις αυξήσεις του ΑΔΜΗΕ που διέψευδε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - Επιβεβαίωση ΒΝ μετά από 11 ημέρες

To ΦΕΚ με τις αυξήσεις του ΑΔΜΗΕ που διέψευδε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - Επιβεβαίωση ΒΝ μετά από 11 ημέρες
Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανέφερε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πως δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης των χρεώσεων αυτών
Σχετικά Άρθρα

Μετά από 11 ημέρες σιωπής από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης για το ΒΝ που σε εκτενές ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει στη ιστοσελίδα του για επικείμενες αυξήσεις στα επίπεδα κατά μέσο όρο του 6% από την διοίκηση του Μανούσου Μανουσάκη.
Με τίτλο ο ΑΔΜΗΕ ζητάει αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και την ίδια στιγμή δίνει αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της στα επίπεδα του 8%.
Στο δημοσίευμα αντέδρασε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ανακοίνωσή της χωρίς όμως να κατονομάζει την ιστοσελίδα αναφέροντας ως ανυπόστατο το δημοσίευμα και χωρίς βάση το σχετικό ρεπορτάζ.
Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανέφερε μάλιστα ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πως δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης των χρεώσεων αυτών και συνεπώς το δημοσίευμα στοχοποιεί και επαναλαμβάνει παλαιότερες επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων (και των συνταξιούχων) στον ΑΔΜΗΕ και γενικότερα του Ομίλου ΔΕΗ.
Οι συνδικαλιστές ενοχλήθηκαν περισσότερο για τις αναφορές στις αυξήσεις του προσωπικού στα επίπεδα του 8% και λιγότερο για τους καταναλωτές που θα πληρώσουν το μάρμαρο .
Ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ήταν Νέα επίθεση εναντίον των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ και του Ομίλου ΔΕΗ.

Το ΦΕΚ με τις αυξήσεις του ΑΔΜΗΕ

Να ενημερώσουμε τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με ημερομηνία τη Δευτέρα 28 Ιουνίου με αριθμό φύλλου 2749.
Η διοίκηση θα έχει το χρόνο να το μελετήσει και στη συνέχεια να δώσει τη δική της απάντηση στη διοίκηση του Μανούσου Μανουσάκη εκτός και αν προτάξουν το δικό τους προσωπικό συμφέρον χάρη στις αυξήσεις που έλαβε το προσωπικό.
Ειδικότερα η διοίκηση του Μανούσου Μανουσάκη , η οποία να σημειωθεί έθεσε σε εφαρμογή το target model αλλά με σημαντικές ελλείψεις σε σχέση με αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς πρόκειται για Οδηγία διότι στην Ελλάδα ακόμη και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την περίοδο της πρώτης φοράς που κυβέρνησε η Αριστερά, οι επιχειρηματίες βεληνεκούς έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας.
Στελέχη της αγοράς ενέργειας που δεν είναι παραγωγοί λένε ότι το μοντέλο εφαρμόστηκε με πυξίδα του παραγωγούς.

Οι αυξήσεις του ΑΔΜΗΕ πέφτουν στους καταναλωτές.

Νέες ποσοστιαίες επιβαρύνσεις από 3,3% έως 15,5% φέρνει ο ΑΔΜΗΕ στους καταναλωτές όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ και έχουν την έγκριση της ΡΑΕ .
Πιο συγκεκριμένα με βάση την απόφαση της ΡΑΕ για τους οικιακούς πελάτες η ρυθμιζόμενη Χρέωση Ενέργειας (λεπτά €/ kWh) για τους Πελάτες Χαμηλής Τάσης (Οικιακοί (πλην ΥΚΩ) που τώρα είναι 0,542 λεπτά ανεβαινει η 0,560 καταγράφοντας μια αύξηση 3,3%. Η Ρυθμιζόμενη Χρέωση Ισχύος παραμένει στα 0,13 λεπτά.
Για τους πελάτες Μέσης Τάσης η Χρέωση Ισχύος πάει από 1.197 €/MW (Μεγίστης Μηνιαίως τιμής της Μέσης Ωριαίας Ζήτησης τις Ώρες Αιχμής -11πμ-2μμ- ανά μήνα) πάει στα 1.384€/MW, δηλαδή αύξηση πάνω από 15,5%.
Για τους πελάτες Υψηλής Τάσης η χρέωση από 24.062 €/MW Ισχύος Χρέωσης ανά έτος πάει στα 23.560 €/MW με μείωση άνω του 2%. Να σημειωθεί ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του ΑΔΜΗΕ προσδιορίζονται σε 211.596.944 ευρώ για το 2021.

Το ΦΕΚ με τις αυξήσεις του ΑΔΜΗΕ

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bangkinews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης