Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο ΑΔΜΗΕ αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων του 8% και ζητάει αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος

Ο ΑΔΜΗΕ αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων του 8% και ζητάει αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος
Αύξηση 6% στο κόστος μεταφοράς ρεύματος θα απαιτήσει ο ΑΔΜΗΕ από τους καταναλωτές ρεύματος τους επόμενους μήνες
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση 6% στο κόστος μεταφοράς ρεύματος θα απαιτήσει ο ΑΔΜΗΕ ΑΕ από τους καταναλωτές ρεύματος τους επόμενους μήνες αφού το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία αναμένεται να δώσει την τελική της έγκριση.
Η σχετική αποκάλυψη του αιτήματος έγινε με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών του πρώτου τριμήνου του 2021.
Να σημειωθεί ότι η εισηγμένη εταιρεία κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ Α.Ε από την οποία αντλούνται τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης.
Πιο αναλυτικά αναφέρεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ΑΕ έχει απολέσει έσοδα ύψους 4 εκατ. ευρώ λόγω χαμηλότερης τιμολόγησης στα τιμολόγια ρεύματος.
Ο ΑΔΜΗΕ ΑΕ υπολογίζει με την αναθεώρηση των τιμολογίων να σημειώσει έσοδα υψηλότερα έως 16 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα οικονομική χρήση.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τα Έσοδα Ενοικίου Συστήματος Μεταφοράς κατά το α’ τρίμηνο 2021 σημείωσαν κάμψη της τάξης του 3,2% και ανήλθαν στα 64,6 εκατ. ευρώ έναντι 66,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
Η μείωση αυτή κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος επαναπροσδιορισμός των μοναδιαίων χρεώσεων χρήσης συστήματος από τη ΡΑΕ, καθώς δεν έχει εκδοθεί η αντίστοιχη απόφαση για το Απαιτούμενο Έσοδο του 2021, με αποτέλεσμα η τιμολόγηση των χρώσεων προς την ΑΔΜΗΕ ΑΕ να γίνεται με τις ίδιες μοναδιαίες χρεώσεις χρήσης συστήματος του έτους 2020.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ η αρνητική επίπτωση στο έσοδο από το γεγονός αυτό για το α’ τρίμηνο 2021 ανέρχεται περίπου στα 4 εκατ. ευρώ τα οποία ασφαλώς θα ανακτηθούν τις επόμενες χρονιές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ΑΕ απαιτεί αυξήσεις στο κόστος μεταφοράς από τους καταναλωτές και τη ίδια στιγμή δίνει ποσοστιαία αύξηση κατά 7,9% στο προσωπικό της.
Παράλληλα τρέχει πρόγραμμα επιδότησης ρεύματος για το προσωπικό της οι οποία στην πράξη δεν θα αντιληφθούν το ράλι ανόδου στα τιμολόγια ρεύματος όπως συμβαίνει για το σύνολο των καταναλωτών.

Βροχή πέφτουν τα μερίσματα

Ο ΑΔΜΗΕ ΑΕ έχει αυξημένες ανάγκες σε επενδύσεις .
Φέτος το αντίστοιχο πρόγραμμα ανέρχεται σε 80,8 εκατ. ευρώ το οποίο είναι αυξημένο κατά 59,4% σε σχέση με το αντίστοιχο πρόγραμμα πέρυσι.
Η μερισματική πολιτική του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Η διοίκηση προανήγγειλε ότι θα διανείμει ως μέρισμα το ποσό των 0,103 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση του 2021.
Για τη χρήση του 2020 θα διανείμει επιπλέον μέρισμα ύψους 0,018 ευρώ ανά μετοχή.
Τέλος να σημειωθεί η τιμή της μετοχής του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών έκλεισε στα 2,71 ευρώ σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο 0,74%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης