Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη 0,5% για το αργό πάνω από τα 70 δολ. καθώς η αγορά προεξοφλεί άνοδο της ζήτησης

tags :
Πετρέλαιο: Κέρδη 0,5% για το αργό πάνω από τα 70 δολ. καθώς η αγορά προεξοφλεί άνοδο της ζήτησης

Την άνοδο των τιμών τυο "μαύρου χρυσού" ανέκοψαν οι ειδήσεις για μερική άρση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, γεγονός που θα αύξανε κατακόρυφα την προσφορά

Σχετικά Άρθρα

Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με την τιμή του αμερικανικού αργού να ξεπερνά τα 70 δολάρια το βαρέλι, επιστρέφοντας στα υψηλότερα επίπεδά του από τα μέσα Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με το Market Watch την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.
Οι τιμές του πετρελαίου ενδοσυνεδριακά κινήθηκαν υψηλότερα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, καθώς οι traders εξακολούθησαν να βρίσκονται υπό την επιρροή των στοιχείων που ανακοινώθηκαν (9 Ιουνίου) και σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε εβδομαδιαία μείωση άνω των 5 εκατ. βαρελιών στα αμερικανικά αποθέματα αργού, αλλά και αύξηση 7 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα βενζίνης
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, προβλέπεται εβδομαδιαία μείωση της ζήτησης για το καύσιμο.

Άρση κυρώσεων στο Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν προς το τέλος της συνεδρίασης όταν η Wall Street Journal μετέδωσε ότι η Ουάσιγκτον ήρε τις κυρώσεις σε ορισμένους πρώην Ιρανούς αξιωματούχους και εταιρείες ενέργειας.
Την ίδια ώρα, ιρανικές κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν στο ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim ότι οι τελευταίοι πέντε γύροι διαβουλεύσεων για το ζήτημα των πυρηνικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Βιέννη φαίνεται πως έχουν καταλήξει στην άρση 1.000 εκ των 1.500 πτυχών των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν, με τις υπόλοιπες 500 να αποτελούν ακόμη αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών.

Προβλέψεις OPEC

Επιπλέον ο OPEC διατηρεί τις προβλέψεις του για ισχυρή ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης παγκοσμίως το 2021, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Κίνα, αν και επικαλέστηκε αβεβαιότητες όσον αγορά την άρση των υγειονομικών μέτρων και τη λήξη συναγερμού για την πανδημία επικαλούμενος τις πολλές μεταλλάξεις των στελεχών του ιού Covid-19.
Στο μηνιαίο του report ο OPEC τόνισε πως η ζήτηση θα αυξανόταν κατά 5,95 εκατ. Βαρέλια ημερησίως το 2021 ή 6,6%.
Οι προβλέψεις παρέμειναν αμετάβλητες για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Προεξοφλεί η αγορά

Η αγορά φαίνεται να προεξοφλεί ότι τόσο το αργό τύπου Brent όσο και το West Texas Intermediate «αξίζουν να διαπραγματεύονται πάνω από τα 70 δολάρια υπό την τρέχουσα πορεία της ζήτησης και η διατήρηση αυτών των επιπέδων δείχνει ότι η στάση αναμονής επικρατεί έναντι του πανικού για τα αποθέματα βενζίνης της περασμένης εβδομάδας», επισήμανε σε σημείωμά της η Louise Dickson, αναλύτρια της Rystad Energy.

Συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate πρόσθεσε 33 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 70,29 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο 30 σεντς ή 0,4% κλείνοντας στα 72,52 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης