Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Η ανάκαμψη στις ΗΠΑ ώθησε ανοδικά 4,8%, στα 68,72 δολ., το Brent σε εβδομαδιαία βάση

Πετρέλαιο: Η ανάκαμψη στις ΗΠΑ ώθησε ανοδικά 4,8%, στα 68,72 δολ., το Brent  σε εβδομαδιαία βάση

Το συμβόλαιο για το WTI κέρδισε 4,3% τόσο σε εβδομαδιαία, όσο και σε μηνιαία βάση

Σχετικά Άρθρα
Σε πτωτική τροχιά βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ωστόσο κατέγραψαν κέρδη τόσο σε επίπεδο εβδομάδας όσο και σε επίπεδο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.
Το αμερικανικό αργό πέτυχε την Πέμπτη (27/5) το υψηλότερο κλείσιμό του από τον Οκτώβριο του 2018.

Ζήτηση

«Οι traders είναι αισιόδοξοι ότι η αύξηση της ζήτησης θα επιταχυνθεί όσο η οικονομία των ΗΠΑ αναθερμαίνεται, σημειώνει ο Marshall Steeves, αναλυτής ενεργειακών αγορών στην IHS Markit, στο MarketWatch.
«Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ αναμένεται να υπερκεράσει τις αντίρροπες δυνάμεις από την Ινδία και τη νοτιοανατολική Ασία.
Η οικονομία των ΗΠΑ ζεσταίνει τη μηχανή της με όλη της τη δύναμη, με καλά νέα από κάθε κατεύθυνση», τονίζει ο Manish Raj, CFO στην Velandera Energy.
«Η βελτίωση στην αγορά εργασίας, στην αγορά κατοικιών και στο καταναλωτικό κλίμα παγιώνουν την εικόνα της ανάκαμψης της ενεργειακής ζήτησης», αναφέρει.

Τα συμβόλαια

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου, το οποίο έληξε με το πέρας της συνεδρίασης, κέρδισε 17 σεντς ή 0,2%, κλείνοντας στα 69,63 δολ.
Το Brent Αυγούστου υποχώρησε αντιθέτως κατά 48 cents ή 0,7%, στα 68,72 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI απώλεσε 53 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας 66,32 δολ. το βαρέλι, μετά από πέντε συναπτές συνεδριάσεις ανόδου.
Το Brent κατέγραψε άνοδο 4,8% στην εβδομάδα και 3,5% στον μήνα, ενώ το WTI κέρδισε 4,3% τόσο σε εβδομαδιαία, όσο και σε μηνιαία βάση.

OPEC+

Οι traders αναμένουν επίσης τις αποφάσεις του OPEC+ την ερχόμενη Τρίτη 1 Ιουνίου όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά του πετρελαίου και την πορεία της παραγωγής των χωρών - μελών του καρτέλ.
«Θεωρούμε ότι ο OPEC+ θα επαναβεβαιώσει την αύξηση της παραγωγής την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία για τη ζήτηση μόνο βελτιώνονται σε σύγκριση με την προηγούμενη σύνοδό του», συμπληρώνει ο Raj.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης