Τελευταία Νέα
Διεθνή

To πρώτο φορτίο πετρελαίου μετά από έξι μήνες φτάνει στη Βενεζουέλα

To πρώτο φορτίο πετρελαίου μετά από έξι μήνες φτάνει στη Βενεζουέλα
Οι πρώτες εισαγωγές πετρελαίου για τη Βενεζουέλα από τον Νοέμβριο 2020 φτάνουν αυτή την εβδομάδα με το βυτιοφόρο Bueno, το οποίο μεταφέρει σχεδόν 500.000 βαρέλια καυσίμου

Οι πρώτες εισαγωγές πετρελαίου για τη Βενεζουέλα από τον Νοέμβριο 2020 φτάνουν αυτή την εβδομάδα με το βυτιοφόρο Bueno, το οποίο μεταφέρει σχεδόν 500.000 βαρέλια καυσίμου το οποίο χρειάζονται απεγνωσμένα οι αγρότες και τα φορτηγά στη χώρα που επλήγησαν από τις κυρώσεις, σύμφωνα, όπως αναφέρει το Reuters, με ένα έγγραφο μεταφοράς και δύο πηγές
Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος παρείχε το καύσιμο και τον τύπο του πετρελαίου που μεταφέρει το βυτιοφόρο.
Παρόλο που οι κυρώσεις των ΗΠΑ επιτρέπουν τις εισαγωγές καυσίμων στη Βενεζουέλα οι δικηγόροι του Reuters δήλωσαν ότι οι εταιρείες χρειάζονται ειδική άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ για τις ανταλλαγές πετρελαίου που συνδέονται με τη Βενεζουέλα δεν έχει αλλάξει.
Τα τελευταία χρόνια η Βενεζουέλα εξαρτάται από την εισαγόμενη βενζίνη και το πετρέλαιο για να αντισταθμίσει την ανεπαρκή εγχώρια παραγωγή της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA.
Μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2020, όταν αξιωματούχοι των ΗΠΑ διέταξαν τις εμπλεκόμενες εταιρείες να σταματήσουν την προμήθεια πετρελαίου, οι περισσότερες εισαγωγές καυσίμων έφταναν στο κράτος και μέλος του ΟΠΕΚ ως ανταλλαγή για αργό πετρέλαιο με τους πελάτες της PDVSA.
Ο κύριος προμηθευτής πετρελαίου της Βενεζουέλας μέχρι τον Νοέμβριο ήταν η Reliance Industries της Ινδίας με έγκριση από τις ΗΠΑ.
Το πετρέλαιο έκτοτε έχει γίνει το δεύτερο βασικότερο καύσιμο που διατίθεται στη Βενεζουέλα μαζί με τη βενζίνη, και η κατάσταση ανάγκασε τους οδηγούς να παρατάσσονται για ώρες για να γεμίσουν τα οχήματά τους, ένα έργο δύσκολο για τους αγρότες και τις εταιρείες που χρησιμοποιούν φορτηγά για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων.
Το Bueno, ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία του Τζιμπουτί, έφτασε την Κυριακή κοντά στο λιμάνι Amuay της Βενεζουέλας.
Τελείωσε την εκφόρτωση μια αρχικής ποσότητας την Τετάρτη μέσω μεταφοράς από πλοίο σε πλοίο και αργότερα κατευθύνθηκε προς τον τερματικό σταθμό για να εκφορτώσει το υπόλοιπο περιεχόμενό του, σύμφωνα με το ναυτιλιακό έγγραφο.
Το φορτίο επιθεωρήθηκε από αξιωματούχους της PDVSA τη Δευτέρα, ανέφερε μια από τις πηγές.
Το πλοίο αναχώρησε από την πόλη Φουτζαϊράχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα μέσα Απριλίου και πέρασε το κανάλι του Σουέζ στις αρχές Μαΐου πριν απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του και σηματοδοτήσει το λιμάνι του Λομέ στο Τόγκο ως προορισμό του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης