Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EDP Renewables: Κάτοικοι παρεμπόδισαν την κατασκευή αιολικού πάρκου στη Φλώρινα

EDP Renewables: Κάτοικοι παρεμπόδισαν την κατασκευή αιολικού πάρκου στη Φλώρινα

Πλήρως αδειοδοτημένο το αιολικό πάρκο. «Τέτοιου είδους αδικαιολόγητες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τη βιώσιμη συνέχεια και εξέλιξη του επενδυτικού μας πλάνου στη χώρα», τονίζει η εταιρεία.

Η EDP Renewables o 4oς παγκόσμιος παραγωγός ηγέτης στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας με παρουσία σε 15 χώρες, επρόκειτο να ξεκινήσει χθες την κατασκευή ενός από τα αιολικά μας πάρκα στη θέση «Αερορράχη», της Δημοτικής Ενότητας Αετού, του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, το έργο θα έχει συνολική ισχύ 14,28MW, θα αποτελείται από 4 ανεμογεννήτριες και χωροθετείται εκτός προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000.
Το έργο αδειοδοτείται από το 2011 έως σήμερα, διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και σημειώνεται ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά στο πλαίσιο αδειοδότησης του έργου.
Το σύνολο των αδειών έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο κατά τις νόμιμες διαδικασίες και βρίσκεται στη διάθεση του κοινού.
Η Εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι βρέθηκε μπροστά σε λίγα άτομα, οι οποίοι χωρίς να γνωρίζουν τη νομίμως αδειοδοτημένη κατάσταση του έργου, παρεμπόδισαν την είσοδο εκσκαφικού μηχανήματος στο έργο. Εξαιτίας αυτού, δυστυχώς, οι προγραμματισμένες εργασίες του καθόλα νομίμως αδειοδοτημένου έργου δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν.
Η EDPR έχει ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα, το οποίο πρόκειται χωρίς καμία αμφιβολία να δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Παρ' όλα αυτά, τέτοιου είδους αδικαιολόγητες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τη βιώσιμη συνέχεια και εξέλιξη του πλάνου αυτού στη χώρα, καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης