Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγοράζει στεγαστικά δάνεια 2 δις δολαρίων στο Μεξικό η Santander

Αγοράζει στεγαστικά δάνεια 2 δις δολαρίων στο Μεξικό η Santander
Συνεχίζεται η διείσδυση της Banco Santander στη Λατινική Αμερική. Η General Electric Capital, το χρηματοπιστωτικό παρακλάδι της General Electric, μεταβίβασε τον βραχίονα των στεγαστικών δανείων της στην Santander Mexico, θυγατρική της Banco Santander.
Η συνολική αξία των δανείων ανέρχεται σε 2 δις δολάρια και έχουν συναφθεί στο Μεξικό. Η General Electric Capital δεν αποκάλυψε τα ανταλλάγματα της εμπορικής συμφωνίας αλλά θα συμπεριλάβει στο μέλλον όλα τα δάνεια, τα καταναλωτικά, τα επιχειρηματικά, τα ενυπόθηκα και γενικά τα δάνεια παντών των ειδών στα στεγαστικά, τα οποία θα μεταβιβάσει στο μεξικανικό παρακλάδι του ισπανικού τραπεζικού κολοσσού.
Ο Mark Begor, διευθύνων σύμβουλος της General Electric Capital τόνισε ότι προέβη σ' αυτή την ενέργεια για να “ξαλαφρώσει” τον ισολογισμό της εταιρείας από αμφίβολα έσοδα.
Από την άλλη, δεν είναι η πρώτη φορά που η Banco Santander αναλαμβάνει πακέτο δανείων στο Μεξικό. Αυτή τη στιγμή έχει καταστεί η δεύτερη τράπεζα – πάροχος στεγαστικών δανείων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης