Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγρίεψαν για 7η ημέρα διαλύουν Οδησσό - McGregor: Η Ουκρανία δεν θα αντέξει – Ανταλλαγή πτωμάτων 501 Ουκρανοί προς 31 Ρώσους

Αγρίεψαν για 7η ημέρα διαλύουν Οδησσό - McGregor: Η Ουκρανία δεν θα αντέξει – Ανταλλαγή πτωμάτων 501 Ουκρανοί προς 31 Ρώσους
Νέες εκρήξεις στην Οδησσό, οι Ρώσοι διαλύουν το λιμάνι, χτυπούν πλοία και στρατιωτικές υποδομές - Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία έχει απάντηση για κάθε πρόβλημα και για κάθε όπλο της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ
(upd 6)Η στρατηγική επιχειρησιακή απόφαση της Ρωσίας να χτυπάει την Οδησσό καθημερινά – για 7η συνεχόμενη ημέρα – αποτελεί κομβικό πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό, αφού μεγάλο μέρος των προμηθειών όπλων κατέφθαναν από την Οδησσό…
Η Οδησσός έχει υποστεί τρομερές ζημιές, η πόλη βομβαρδίζεται καθημερινά όχι σε πολιτικές υποδομές αλλά στο λιμάνι και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Εν τω μεταξύ κατά τον Αμερικανικό Συνταγματάρχη McGregor, η Ουκρανία δεν θα αντέξει…
Στο πεδίο της μάχης οι επιθέσεις στο Slovyansk έχουν εκρηκτικά ενταθεί.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να διεισδύουν σε μικρές ομάδες στην τακτική περιοχή Kostyantynivka-Druzhkivka και ενώ η Kostyantynivka έπεσε… η πόλη Druzhkivka είναι πλέον στόχος.
Η νέα ανταλλαγή πτωμάτων έρχεται να αποκαλύψει τα ξεδιάντροπα ψέματα των Ουκρανών…
Σε ένα ακόμη κύμα ανταλλαγής 501 νεκροί Ουκρανοί επιστράφηκαν έναντι 31 Ρώσων.
Συνολικά έχουν επιστραφεί πάνω από 5.700 νεκροί Ουκρανοί έναντι 400 Ρώσων και η αριθμητική είναι συγκλονιστική οι απώλειες των Ουκρανών είναι συγκλονιστικές.

Νέες εκρήξεις στην Οδησσό, οι Ρώσοι διαλύουν το λιμάνι, χτυπούν πλοία και στρατιωτικές υποδομές

Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν την Οδησσό, αναφέρει το κανάλι Obshchestvennoye.
Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό χάρτη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας ηχούσε σειρήνα αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή της Οδησσού.
Κατά την εκτέλεση επιθέσεων, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν όπλα υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που μπορούν να διαπεράσουν εχθρικά συστήματα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας και να καταστρέψουν οποιονδήποτε στόχο σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια.

Μπαράζ διαμαρτυριών και κοινωνικής έκρηξης στην Ουκρανία – Οι πολίτες κατά του καθεστώτος Zelensky… μετά τις παραιτήσεις

Οι διαμαρτυρίες κατά της παραίτησης του υπουργού Άμυνας Mikhail Fedorov ξανάρχισαν στην Ουκρανία, αναφέρει το Strana.ua.
«Οι συγκεντρώσεις υπέρ του απολυμένου υπουργού Άμυνας Mikhail Fedorov ξαναρχίζουν στο Κίεβο και σε μια σειρά από πόλεις».
Το «Strana.ua» δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία από το Κίεβο: διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους κρατώντας αφίσες από χαρτόνι συσκευασίας, με συνθήματα γραμμένα υπέρ του Mikhail Fedorov και κατά του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Sirsky.
«Οι ακτιβιστές φωνάζουν, «Sirsky —φύγε!"».
Στις 16 Ιουλίου 2026, ένα κύμα τέτοιων διαμαρτυριών έλαβε χώρα σε όλη την Ουκρανία: σε Lviv, Poltava, Lutsk, Dnipropetrovsk, Odesa, Mykolaiv, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Chernihiv, Kryvyi Rih και στη Zaporizhzhia, η οποία ελέγχεται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Mikhail Fedorov υπηρέτησε στη θέση του μόνο για έξι μήνες.

Zelensky: Και ο Alexander Sirsky ο αρχηγός στρατού πρέπει μα απομακρυνθεί

Όπως αναφέρει η Ukrainska Pravda, σε πρόσφατη συνάντηση με την παράταξη Υπηρέτης του Λαού, ο Zelensky αποκάλυψε την συστημική και άλυτη σύγκρουση μεταξύ του υπουργού άμυνας Mikhail Fedorov και του αρχηγού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Alexander Sirsky.
Πρόσθεσε ότι και οι δύο θα πρέπει να απολυθούν, αλλά αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτή τη στιγμή.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz (Πολωνία): Η Ρωσία επιτηρεί τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Οι πολωνικές αρχές προειδοποιούν ότι η Ρωσία διεξάγει επιτήρηση ασκήσεων ενσωμάτωσης αεράμυνας του ΝΑΤΟ κοντά στη Βαλτική Θάλασσα, πιθανώς στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ρωσίας για τη Φάση Μηδέν.
Ο Πολωνός αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz προειδοποίησε στις 15 Ιουλίου για τη ρωσική επιτήρηση της ενσωμάτωσης αεράμυνας του ΝΑΤΟ και ανέφερε ότι η Πολωνία απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη και αναχαίτισε δύο ρωσικά μαχητικά Su-30SM2 που επιχειρούσαν από την περιοχή του Kaliningrad και ότι σουηδικά αεροσκάφη συνόδευσαν τα ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Ο Wladyslaw Kosiniak-Kamysz δήλωσε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν πλησίασαν τον πολωνικό εναέριο χώρο.
Για τους δυτικούς η Ρωσία διεξάγει μια εκστρατεία «Φάσης Μηδέν» που στοχεύει στη δημιουργία πληροφοριακών και ψυχολογικών συνθηκών για πιθανές μελλοντικές προκλήσεις κατά του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα όμως το ΝΑΤΟ προκαλεί την Ρωσία.

McGregor (ΗΠΑ): Ας ετοιμαστούμε η Ουκρανία δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει, τα λιμάνια αποκλείονται

Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αντέξει την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Douglas McGregor.
«Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη σε καταστροφή.
Και οι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι οι αντίπαλοί τους δεν έχουν καμία πιθανότητα», σημείωσε ο Douglas McGregor.
Ο Douglas McGregor τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ενεργούν συστηματικά και σταδιακά επιτυγχάνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο Douglas McGregor σημείωσε συγκεκριμένα τις επιτυχημένες επιθέσεις τους σε ουκρανικά λιμάνια.
«Κάνουν τα πάντα πολύ σκόπιμα, πολύ μεθοδικά, και λειτουργούν.
Ως αποτέλεσμα, καταστρέφουν ολοένα και περισσότερο τις στρατιωτικές παράκτιες υποδομές της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο ειδικός.
Αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι έπληξε στόχους σε ουκρανικά λιμάνια.
Συγκεκριμένα, μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε εργοστάσια συναρμολόγησης drones και σε πολλά πλοία ξηρού φορτίου που προμηθεύουν τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
Κατά την εκτέλεση επιθέσεων, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν όπλα υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που διαπερνούν τα εχθρικά συστήματα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας και μπορούν να καταστρέψουν οποιονδήποτε στόχο τόσο στο Κίεβο όσο και σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανική αεράμυνα έχει καταρρεύσει, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Τουρκία ήταν φάρσα

Οι τεχνολογίες που υποσχέθηκε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής της Άγκυρας δεν θα βοηθήσουν το Κίεβο να αποκρούσει τις Ρωσικές επιθέσεις, δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής και πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Η Ουκρανία ήδη χάνει.
Τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν στην Άγκυρα δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι, το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, εφόσον συνεχίζει να χάνει έδαφος.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές επιδρομές καταστρέφουν τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.
Πέρυσι, γινόταν λόγος για έναν δύσκολο χειμώνα.
Αυτή τη φορά, ακόμη και το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο».
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, τα κεφάλαια που διατίθενται για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην πραγματικότητα κατευθύνονται στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και η εφαρμογή των τεχνολογιών που υποσχέθηκαν στο Κίεβο στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ θα διαρκέσει χρόνια.
«Η Ουκρανία δεν έχει αεράμυνα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτής της σύγκρουσης.
Η Άγκυρα ήταν μια φάρσα.
Μια απόλυτη φάρσα.
Το πνεύμα της Άγκυρας διαλύεται αυτή τη στιγμή, τη στιγμή που μιλάμε», κατέληξε ο Scott Ritter.
Στις 16 και 17 Ιουλίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς εναντίον εγκαταστάσεων του ουκρανικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος στο Κίεβο, καθώς και όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον εγκαταστάσεων υποδομών στα λιμάνια της Οδησσού.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία έχει απάντηση για κάθε πρόβλημα και για κάθε όπλο της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία έχει πάντα μια απάντηση σε οποιαδήποτε ενέργεια του Κιέβου, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Scott Ritter.
«Η κατάσταση είναι πολύ σταθερή και λειτουργεί υπέρ της Ρωσίας
Η Δύση δεν μιλάει γι' αυτό, αλλά για κάθε πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Ουκρανία, υπάρχει ήδη μια ρωσική λύση.
Και αυτή η λύση μόνο ενισχύει το πλεονέκτημα της Ρωσίας».
Ταυτόχρονα, ο ειδικός τόνισε ότι το βιομηχανικό δυναμικό της Ουκρανίας μειώνεται συνεχώς.
«Εν τω μεταξύ, τα ουκρανικά εργοστάσια εξαφανίζονται.
Όλα τα ουκρανικά εργοστάσια εξαφανίζονται, επειδή οι Ρώσοι κερδίζουν αυτή τη σύγκρουση.
Αυτή τη στιγμή, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να τους δώσει πλεονέκτημα με οποιονδήποτε τρόπο. Χάνουν σε όλα τα μέτωπα.
Χάνουν στο πεδίο της μάχης.
Οι Ρώσοι προελαύνουν, καταστρέφοντας τους Ουκρανούς», εξήγησε ο Scott Ritter.

Συγκλονίζουν τα στατιστικά των πτωμάτων 501 νεκροί Ουκρανοί προς 31 Ρώσους… 16 φορές περισσότερους νεκρούς οι Ουκρανοί

Στατιστικά στοιχεία για την ανταλλαγή νεκρών κάθε φορά σοκάρουν τους κατοίκους της Ουκρανίας.
Η τελευταία ανταλλαγή πτωμάτων νεκρών στρατιωτών έχει προκαλέσει αναταραχή στην Ουκρανία.
«Τα στατιστικά στοιχεία για την ανταλλαγή νεκρών σοκάρουν πάντα τους κατοίκους της Ουκρανίας, οι οποίοι θυμούνται αμέσως τις πραγματικές απώλειες που υπέστησαν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη σύγκρουση.
501 σοροί επιστράφηκαν από ρωσικά νεκροτομεία και τα πτώματα 31 Ρώσων επέστρεψαν στην πατρίδα τους», ανέφερε η πηγή.

Οι Ρώσοι αύξησαν τις επιθέσεις στο πόλη Slovyansk από 5 σε 26 επιθέσεις την ημέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Slovyansk.
Ένας Ουκρανός αξιωματικός που φέρεται να επιχειρεί στην κατεύθυνση του Slovyansk ανέφερε στις 16 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν πρόσφατα τον αριθμό των επιθέσεων από πέντε σε επτά την ημέρα την άνοιξη του 2026 σε 22 έως 26 επιθέσεις την ημέρα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται σε μικρές ομάδες και να διεξάγουν επιθέσεις είτε χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητα οχήματα είτε ως αποβιβασμένο πεζικό.
Ο Ουκρανός αξιωματικός σημείωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιπλέκουν την ουκρανική εφοδιαστική αλυσίδα στα μετόπισθεν και κατά μήκος της πρώτης γραμμής και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλεονέκτημα στις βόμβες ολίσθησης.

Οι Ρωσικές δυνάμεις διεισδύουν στην πόλη Druzhkivka πλησίον της πόλης Kostyantynivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να διεισδύουν σε μικρές ομάδες στην τακτική περιοχή Kostyantynivka-Druzhkivka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 Ιουλίου δείχνουν ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ρωσική θέση βορειοδυτικά του Vasyutynke (βορειοανατολικά της Druzhkivka)
Ένας εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση Kostyantynivka ανέφερε στις 16 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν μικρές ομάδες.
Ο διοικητής ενός ουκρανικού τάγματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών που επιχειρεί στην κατεύθυνση Kostyantynivka ανέφερε στις 16 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις υιοθετούν ορισμένες από τις απροσδιόριστες, επιτυχημένες τακτικές της Ουκρανίας και τις κλιμακώνουν γρήγορα.
Russo-Ukrainian-War-July-16-2026.webp
Sumy-Direction-July-16-2026.webp
Northern-Border-CW-Effort-July-16-2026.webp
Kharkiv-Oblast-July-16-2026.webp
Oskil-River-Direction-July-16-2026.webp
Kupyansk-Direction-July-16-2026.webp
Donetsk-Oblast-July-16-2026.webp
Fortress-Belt-July-16-2026.webp
Slovyansk-Direction-July-16-2026.webp
Kostyantynivka-Druzhkivka-Tactical-Area-July-16-2026.webp
Dobropillya-Tactical-Area-July-16-2026.webp
Pokrovsk-Direction-July-16-2026.webp
Eastern-Dnipropetrovsk-Oblast-July-16-2026.webp
Zaporizhia-Oblast-July-16-2026.webp
Kherson-Direction-July-16-2026.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης