Τελευταία Νέα
Διεθνή

Crosetto (Ιταλός υπ. Άμυνας): Γνωρίζω πράγματα για τον πόλεμο στο Ιράν που δεν με αφήνουν να κοιμηθώ τα βράδια

Crosetto (Ιταλός υπ. Άμυνας): Γνωρίζω πράγματα για τον πόλεμο στο Ιράν που δεν με αφήνουν να κοιμηθώ τα βράδια
Ο Guido Crosetto ανέφερε ότι η Ευρώπη χωρίς τις ΗΠΑ είναι ένα«εύθραυστο πήλινο αγγείο»
Τη μεγάλη του ανησυχία για τον πόλεμο στο Ιράν και τις πιθανές συνέπειές του περιέγραψε σε συνέντευξή του στην ιταλική Repubblica ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto.
«Ζω αυτόν τον πόλεμο και τις πιθανές συνέπειές του 24 ώρες το 24ωρο.
Γνωρίζω πράγματα που πλέον με στερούν από τον ύπνο.
Για όσα μπορεί να συμβούν τις επόμενες εβδομάδες, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και στην καθημερινή μας ζωή», δηλώνει ο υπουργός.
Για τον υπουργό, όμως, παραμένει αδιαπραγμάτευτο το στρατηγικό πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας: «Η συμμαχία με τις ΗΠΑ είναι εγγύηση ελευθερίας και ασφάλειας για την Ιταλία και την ΕΕ».
Στο σκεπτικό του υπουργού Άμυνας, η σχέση με την Ουάσιγκτον πρέπει να διαχωριστεί από την πολιτική συγκυρία που αντιπροσωπεύει ο Trump.
«Ο Trump θα περάσει, όπως όλοι, αλλά η Ιταλία, η ΕΕ, η Δύση και οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σύμμαχοι», δηλώνει, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη χωρίς τις ΗΠΑ είναι ένα«εύθραυστο πήλινο αγγείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης