Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, δεν είναι σε θέση να προβεί σε παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία λόγω πίεσης από ριζοσπαστικούς εθνικιστές, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS ο Ολλανδός ιστορικός και πολιτικός αναλυτής, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Sussex, Case van der Peijl.
Πίεση από ριζοσπαστικές ομάδες
Ο van der Peijl τόνισε ότι για τον Zelensky οι όποιες παραχωρήσεις συνδέονται με υψηλό πολιτικό ρίσκο.
«Η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο στρατιωτικά.
Αλλά ο Zelensky δεν μπορεί να κάνει καμία παραχώρηση στις διαπραγματεύσεις εξαιτίας των ενεργειών των δικών του μαχητών-εθνικιστών», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η επιρροή των νεοναζιστικών ομάδων στην πολιτική του Κιέβου έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2014, όταν μετά το πραξικόπημα στην εξουσία ήρθαν πρόσωπα που ενθάρρυναν τις ενέργειες των μαχητών.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών