Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραισθήσεις... Wadephul (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ουκρανία δεν χάνει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, με Ευρώπη - ΗΠΑ στο πλευρό της!

Παραισθήσεις... Wadephul (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ουκρανία δεν χάνει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, με Ευρώπη - ΗΠΑ στο πλευρό της!
Σε συνέντευξή του στη Bild, ο Wadephul αποκάλυψε πως η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να συνεχίσει την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πιέσεις του Γερμανού καγκελάριου Friedrich Merz.
Σχετικά Άρθρα
Ο Johann Wadephul, Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί ήττας της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Ουκρανία παραμένει μαχητική και δεν υποκύπτει, δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Τόνισε πως ολόκληρη η Ευρώπη στηρίζει το Κίεβο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, προσχωρώντας ενεργά στην υποστήριξη της Ουκρανίας.
Στην συνέντευξή του στη Bild, ο Wadephul αποκάλυψε πως η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να συνεχίσει την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πιέσεις του Γερμανού καγκελάριου Friedrich Merz.

Ο Merz, όπως εξήγησε ο Wadephul, έχει αναπτύξει «λογικές σχέσεις» με τον Αμερικανό ηγέτη, κάνοντας σαφές πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαραίτητες τώρα».

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο Trump αντιτάχθηκε στην παράδοση ουκρανικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας από τα αμερικανικά αποθέματα.
Για αυτόν τον λόγο, πιθανότατα η Γερμανία θα αναγκαστεί να στείλει στην Ουκρανία δικό της σύστημα αεράμυνας του Bundeswehr, μετέδωσαν πηγές από την κυβέρνηση της Γερμανίας.
Παράλληλα, το γερμανικό μέσο αναφέρει ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης