Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Απαράδεκτοι για το Ισραήλ οι νέοι όροι της Hamas για εκεχειρία στη Γάζα – Στο Κατάρ η αντιπροσωπεία του Ισραήλ

Netanyahu: Απαράδεκτοι για το Ισραήλ οι νέοι όροι της Hamas για εκεχειρία στη Γάζα – Στο Κατάρ η αντιπροσωπεία του Ισραήλ
Η Hamas ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/7) ότι είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις επί της πρότασης για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και διαβιβάσθηκε από το Κατάρ και την Αίγυπτο
«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει τις νέες απαιτήσεις που έχει εγείρει η παλαιστινιακή Hamas ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, λίγες ώρες πριν από την άφιξη ισραηλινών διαπραγματευτών στο Κατάρ για έμμεσες συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι τροποποιήσεις που επιδιώκει η Hamas στην πρόταση του Κατάρ μας κοινοποιήθηκαν χθες το βράδυ και είναι απαράδεκτες για το Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.
Εν τούτοις, «κατόπιν αξιολόγησης της κατάστασης», ο Netanyahu «έδωσε εντολή να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση για έμμεσες συνομιλίες και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την ανάκτηση των ομήρων μας, βάσει της πρότασης του Κατάρ την οποία το Ισραήλ έχει αποδεχθεί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι «η διαπραγματευτική ομάδα θα ταξιδέψει την Κυριακή στο Κατάρ για τις συνομιλίες».
Η Hamas ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/7) ότι είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις επί της πρότασης για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και διαβιβάσθηκε από το Κατάρ και την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με δύο παλαιστινιακές πηγές, η πρόταση περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο η Hamas θα απελευθερώσει 10 εν ζωή ομήρους και θα παραδώσει ορισμένες σορούς νεκρών ομήρων, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, η Hamas θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στον ΟΗΕ και σε αναγνωρισμένες διεθνείς οργανώσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος θα συναντηθεί τη Δευτέρα (7/7) στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin  Netanyahu, εκτίμησε πως είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Hamas «την επόμενη εβδομάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης