Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζει την “έξοδο” της στις αγορές η AIG

tags :
Ετοιμάζει την “έξοδο” της στις αγορές η AIG
Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στο επιτελείο της American International Group, την ώρα που οι αποφάσεις δρομολογούνται ώστε ο πάλαι ποτέ κραταιός ασφαλιστικός κολοσσός να ξανασταθεί στα πόδια του χωρίς τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η AIG για να μπορέσει να αποφύγει τη χρεοκοπία το Σεπτέμβριο του 2008, έλαβε σταδιακά από την αμερικανική κυβέρνηση το ποσό των 182,3 δισ. δολαρίων, ξεκινώντας από τότε έναν μαραθώνιο για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων και την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της.
Ο ασφαλιστικός όμιλος ετοιμάζεται μέχρι το τέλος του έτους την έξοδο του στις αγορές, ώστε να μπορέσει πλέον να αντλεί από μόνη της στην ελεύθερη αγορά τα κεφάλαια που χρειάζεται. Ο CEO, Robert Benmosche θέλει να εκμεταλλευτεί την εντυπωσιακή πτώση των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου (CDS) των ομολόγων της εταιρείας, τα οποία έχουν φτάσει στις 192 μονάδες βάσης, από 3.683 μονάδες το Μάιο του 2009. Σύμφωνα με το δείκτη της Bank of America Merrill Lynch τα ομόλογα της AIG τον Οκτώβριο απέδωσαν περίπου 2,75%, ήτοι την καλύτερη απόδοση των 50 εταιρειών του δείκτη της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης