Τελευταία Νέα
Διεθνή

The American Conservative: Σταματήστε την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έχει «αποθρασυνθεί», δεν διαπραγματεύεται παρότι έχει ήδη ηττηθεί

The American Conservative: Σταματήστε την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έχει «αποθρασυνθεί», δεν διαπραγματεύεται παρότι έχει ήδη ηττηθεί
Σύμφωνα με το άρθρο του αμερικανικού περιοδικού, μια συμφωνία ασφαλείας μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου θα παρατείνει τις μάχες στην Ουκρανία και θα μπορούσε να γίνει "υποχρέωση για τις Ηνωμένες Πολιτείες".
Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει σαφές στο Κίεβο ότι δεν θα της παρέχει στρατιωτική βοήθεια επ' αόριστον, γιατί ήδη η Ουκρανία αποφέγει κάθε διπλωματική οδό και τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The American Conservative.
Σύμφωνα με το περιοδικό, μια συμφωνία ασφαλείας μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου θα παρατείνει τις μάχες στην Ουκρανία και θα μπορούσε να καταστεί «υποχρέωση για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
"Παρά τους περιορισμούς της Ουάσιγκτον στη βοήθεια που μπορεί να παρέχει στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί νομοθέτες επιμένουν να αγνοούν αυτούς και την πραγματικότητα, υποσχόμενοι αιώνια υποστήριξη στην Ουκρανία μέχρι την τελική της νίκη επί της Ρωσίας.
Το να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορούν να εκπληρωθούν βλάπτει το μέλλον της Ουκρανίας και την αποθαρρύνει από το να επιδιώξει την απαραίτητη διπλωματία», αναφέρεται στο άρθρο.

«Ενώ ορισμένα μέλη του Κογκρέσου έχουν τροφοδοτήσει παραληρητικές φιλοδοξίες στην Ουκρανία, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουν ότι οι στρατιωτικοί πόροι της Ουάσιγκτον είναι πεπερασμένοι», επισημαίνεται στο άρθρο.
Σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι ΗΠΑ ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα για να στηρίξουν το Κίεβο.
Θα ήταν καταλληλότερο να παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν.
«Για να μετριάσει αυτό το ζήτημα, η Ουάσιγκτον πρέπει να εκφράσει στο Κίεβο την αδυναμία της να προμηθεύει διαρκώς την Ουκρανία με τα όπλα που χρειάζεται για μακροπρόθεσμη άμυνα», τόνισε το περιοδικό.
Το άρθρο υπογράμμιζε επίσης ότι το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία «είναι απίθανο να κουνήσει το εκκρεμές υπέρ του Κιέβου».
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, Alex Little, «η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία πιθανότατα θα είναι σε θέση μόνο να ενισχύσει την ουκρανική άμυνα και να αποτρέψει τα ρωσικά κέρδη βραχυπρόθεσμα».
«Όμως, τα υλικοτεχνικά εμπόδια σημαίνουν ότι ο αντίκτυπος της βοήθειας δεν θα είναι καθόλου άμεσος.
Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε φιλοδοξίες για τη χρήση της βοήθειας στην ανάκτηση εδαφών που κατέλαβαν οι Ρώσοι δεν είναι ρεαλιστικές», είπε ο Little.

«Καθώς η οικονομία της Ρωσίας έχει προσανατολιστεί προς την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία, η διαφορά στις πολεμικές ικανότητες μεταξύ των δύο πλευρών διευρύνεται», είπε ο συγγραφέας.
«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πραγματικότητα, η Ουκρανία, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει την άσκηση της διπλωματικής της μόχλευσης πριν επιδεινωθεί η κατάσταση», είπε.
Στα τέλη Απριλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την επανέναρξη των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.
Το πακέτο ήταν αξίας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.
Αμέσως μετά την υπογραφή αυτών των νομοσχεδίων από τον αρχηγό του κράτους, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην Ουκρανία όπλα και εξοπλισμό αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Στη συνέχεια, η Ουάσιγκτον διέθεσε στο Κίεβο την επόμενη παρτίδα όπλων αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης