Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Δεν υπάρχει ανθρωπιστική καταστροφή στη Rafah – Έχουν φύγει 500.000 άνθρωποι

Netanyahu: Δεν υπάρχει ανθρωπιστική καταστροφή στη Rafah – Έχουν φύγει 500.000 άνθρωποι
Αμετανόητος...
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ απέφυγε στη Rafah την «ανθρωπιστική καταστροφή» για την οποία η διεθνής κοινότητα εξέφραζε φόβους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Benjamin Netanyahu.
Στη Rafah, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, συνωστίζονται 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι.
«Προς το παρόν, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκκένωσαν τη ζώνη των μαχών στη Rafah. Η ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία μίλησαν δεν εκτυλίχθηκε και δεν θα εκτυλιχθεί», διαβεβαίωσε ο Netanyahu σε ανακοίνωση, προσθέτοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις «μάχονται κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας (...) απομακρύνοντας τον άμαχο πληθυσμό και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις (τους) να ανταποκριθούν στις ανθρωπιστικές ανάγκες του».
Επίσης, σε συνέντευξη του στο CNBC, αναγνώρισε ότι υπάρχει διαφωνία με τις ΗΠΑ που αποτελούν ιστορικό σύμμαχο του Ισραήλ σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση στη Rafah, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας. Εμφανίστηκε απόλυτος ότι η επιχείρηση είναι απαραίτητη για να προστετευτεί η ασφάλεια του Ισραήλ.
«Ξέρεις, κάποιες φορές απλά χρειάζεται να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να διασφαλίσεις την επιβίωση και το μέλλον σου. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε στο μέλλον επιτρέποντας στη Hamas να ανακαταλάβει τη Γάζα».
«Ελπίζω να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συζητάμε μαζί τους, αλλά τελικά κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε το έθνος μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης