Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guess who is back: Ο «Roaring Kitty» επανεμφανίστηκε και «έστειλε» τη μετοχή της Gamestop στο 110%

Guess who is back: Ο «Roaring Kitty» επανεμφανίστηκε και «έστειλε» τη μετοχή της Gamestop στο 110%
Το 2021, μία κοινότητα του Reddit, η «wallstreetbets», κατάφερε (έστω και προσωρινά) να «βάλει τα γυαλιά» σε μεγαλοεπενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της GameStop προχώρησε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ο «Roaring Kitty», Keith Gill, επανεμφανίστηκε στο Χ μετά από τρία χρόνια και ξύπνησε μνήμες 2021.
Ως αποτέλεσμα, η μετοχή κατέγραψε «ράλι» έως και 110%, πριν «παγώσει» η διαπραγμάτευση στο +90%. Αυτή τη στιγμή, διαπραγματεύεται γύρω από το +60%.
Ως αποτέλεσμα, όσοι έχουν θέσεις short (24% του συνόλου) στη μετοχή της αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών, υπέστησαν ζημίες περίπου 1 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του CNBC.
Η πορεία της μετοχή της GameStop είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στην ιστορία των αγορών (σσ: δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ «GameStop Saga» στο Netflix).
Το 2021, μία κοινότητα του Reddit, η «wallstreetbets», κατάφερε (έστω και προσωρινά) να «βάλει τα γυαλιά» σε μεγαλοεπενδυτές που είχαν «σορτάρει» (είχαν στοιχηματίσει στην κατάρρευση) της GameStop, προχωρώντας σε μαζικές αγορές. Το έναυσμα είχε δώσει τότε ο «Roaring Kitty».
Αγοράζοντας μαζικά τις μετοχές της, εκτίναξαν την αξία τους άνω του 2.000% της αρχικής της τιμής, αυξάνοντας δραματικά τις απώλειες των hedge funds που είχαν στοιχηματίσει εναντίον της. Από τη στιγμή που τα hedge funds είναι υποχρεωμένα κατά τη λήξη του στοιχήματος να αγοράσουν και πάλι τις μετοχές για να τις επιστρέψουν στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες, η αξία της μετοχής ήταν καταδικασμένη να συνεχίσει να ανεβαίνει.
Όπως είχε πει και ο μεγάλος Ray Dalio, η ιστορία της GameStop ήταν ένα άλλο σημάδι της αυξανόμενης μισαλλοδοξίας και του διχασμού που διατρέχει τις ΗΠΑ.
«Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι ο γενικός θυμός -σχεδόν μίσος- και η άποψη να καταστρέψουμε ανθρώπους που είναι οι πλέον διαδεδομένες θέσεις σε όλη τη χώρα», είχε δηλώσει ο ιδρυτής της Bridgewater Associates σε συνέντευξή του στην Washington Post. «Αυτή η γενική επιθυμία να πληγώσουμε ο ένας τον άλλο προκαλεί ανησυχία», επισήμανε.
Ενώ η κίνηση των μικρό επενδυτών που αγοράζουν μετοχές της GameStop μπορεί να μοιάζει με «εξέγερση», δείχνει ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν «τους μηχανισμούς των αγορών». Ωστόσο, «μου θυμίζουν σε κάποια σημεία τον εαυτό μου σε νεαρή ηλικία», σημείωσε ο Ντάλιο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. «Άρχισα να επενδύω μικρός σχετικά, ένιωθα επαναστάτης και ήθελα να το κάνω με τον τρόπο μου και να πετύχω», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης