Τελευταία Νέα
Διεθνή

SoftBank: Κέρδη 7,24 δισ. γεν από το Vision Fund - Επενδυτική έκρηξη τεχνητής νοημοσύνης

tags :
SoftBank: Κέρδη 7,24 δισ. γεν από το Vision Fund - Επενδυτική έκρηξη τεχνητής νοημοσύνης
Το Vision Fund κατέγραψε ζημιές ρεκόρ της τάξης των 32 δισ. δολαρίων το 2023
Το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας της ανακοίνωσε η SoftBank Group, καθώς επωφελήθηκε από την επενδυτική έκρηξη τεχνητής νοημοσύνης που ενίσχυσε περιουσιακά στοιχεία όπως η Arm Holdings.
Η SoftBank κατέγραψε κέρδη 7,24 δισεκατομμυρίων ιαπωνικών γεν (4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από το Ταμείο Vision Fund κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, στην πρώτη φορά που ο εμβληματικός επενδυτικός βραχίονας της τεχνολογίας σημείωσε κέρδη από το 2021.
Το Vision Fund κατέγραψε ζημιές ρεκόρ της τάξης των 32 δισ. δολαρίων το 2023, εν μέσω πτώσης των μετοχών τεχνολογίας και κακής επίδοσης κάποιων ανοιγμάτων του fund στην Κίνα.
Η εταιρεία με έδρα το Τόκιο σημείωσε καλύτερα από το αναμενόμενο καθαρά κέρδη 231,1 δισ. γιεν (1,5 δισ. δολάρια) το τρίμηνο του Μαρτίου, έναντι καθαρής ζημίας 57,6 δισ. γιεν, βοηθούμενη από τα κέρδη επενδύσεων στην εταιρεία χαρτοφυλακίου και από συμβόλαια παραγώγων.
Για το σύνολο του έτους, η SoftBank ανακοίνωσε καθαρή ζημία 227,7 δισ. γεν, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
“Η δημόσια εγγραφή της Arm και το ράλι των τιμών των μετοχών ήταν αξιοσημείωτα θετικά στοιχεία”, δήλωσε ο Satoru Kikuchi, ανώτερος αναλυτής της SMBC Nikko Securities, σε σημείωμα ενόψει των αποτελεσμάτων.
“Επικεντρωνόμαστε στις στρατηγικές επενδύσεις που κατευθύνει ο όμιλος SoftBank και όχι στις διαφοροποιημένες επενδύσεις όπως το Vision Fund 2”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης