Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,85% o Dow Jones, στο +0,27% ο Nasdaq

Θετικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,85% o Dow Jones, στο +0,27% ο Nasdaq
Ανοδικά οι αμερικανικές μετοχές...
Θετικά πρόσημα παρουσίασαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη 9 Μαΐου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα όσο και στα μακροοικονομικά δεδομένα που αναμένεται να καθορίσουν την πολιτική της Federal Reserve.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,85% στις 39.387 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,51% στις 5.206 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,27% στις 16.346 μον.
σδσδσ_2.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Warner Bros Discovery σημείωσαν άνοδο +3%, ενώ η εταιρεία ημιαγωγών Arm παρουσίασε απώλειες 2,34% λόγω των ανεπαρκών εσόδων.
Η Airbnb υποχώρησε 6,87% λόγω των αρνητικών κατευθυντήριων γραμμών, που ανακοίνωσε.
«Πιθανότατα απλώς πρέπει να περιορίσουμε λίγο τον ενθουσιασμό με τον οποίο ήρθαμε στην αρχή της χρονιάς» δήλωσε ο Josh Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Ritholtz Wealth Management, στο «Closing Bell».
«Ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος μήνας που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό και νομίζω ότι υπήρξε πραγματικά προπομπός για ορισμένες από τις αντιδράσεις που έχουμε τώρα μετά τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων».

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 0,7% στα 84,1 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,8% στα 2.342 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,077 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολίσθησε δύο μονάδες βάσης στο 4,46%.

Στα μάκρο, ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, γεγονός το οποίο δίνει σήμα για επιτοκιακές μειώσεις, δεδομένου ότι η αμερικανική οικονομία ψυχραίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης