Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε άνθηση η ρωσική οικονομία: Το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 3,2% το 2024

Σε άνθηση η ρωσική οικονομία: Το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 3,2% το 2024
Η ανάπτυξη της Ρωσίας διευκολύνεται από το υψηλό επίπεδο ιδιωτικής κατανάλωσης και κρατικών δαπανών
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στην έκθεση «World Economic Outlook».
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ αναμένει το ΑΕΠ της Ρωσίας να αυξηθεί κατά 3,2% το 2024, ποσοστό που είναι 0,6% υψηλότερο από την πρόβλεψη του Ιανουαρίου.
Επιπροσθέτως, το Ταμείο βελτίωσε τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας το 2025, αναμένοντας ρυθμούς μεγέθυνσης του ΑΕΠ περί το 1,8% -αύξηση της τάξης του 0,7% από την αντίστοιχη πρόβλεψη του Ιανουαρίου.
Οι οικονομολόγοι του Ταμείου αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στη Ρωσία στο τέλος του 2024 θα είναι 6,9% και ο αντίστοιχος του 2025 στο 4,5%.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, ο πληθωρισμός φέτος θα κυμανθεί εώς και 4,5%.

«Αέρας στα πανιά» των οικονομιών των BRICS

Ο επικεφαλής οικονομολόγος και διευθυντής του Τμήματος Ερευνών του ΔΝΤ, Pierre-Olivier Gourincha, παραδέχτηκε ότι η ρωσική οικονομία, μαζί με τη βραζιλιάνικη και την ινδική, παρουσιάζουν «αρκετά καλές» επιδόσεις.
Όπως σημείωσε η Petya Koeva-Brooks, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος έρευνας του Ταμείου, η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας διευκολύνεται από το υψηλό επίπεδο ιδιωτικής κατανάλωσης και κρατικών δαπανών.
Το 2023, η αύξηση του ρωσικού ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, ανήλθε σε 3,6%, ενώ ο πληθωρισμός στο 5,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης