Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Ανατροπή - Ο Netanyahu ανακαλεί για τα αντίποινα κατά του Ιράν μετά την επικοινωνία με Biden

NYT: Ανατροπή - Ο Netanyahu ανακαλεί για τα αντίποινα κατά του Ιράν μετά την επικοινωνία με Biden
Σύμφωνα με τους New York Times, o Netanyahu φέρεται να ανακαλεί τα περί ανταποδοτικού χτυπήματος του Ισραήλ στο Ιράν
Μία σημαντική ανατροπή στη στρατηγική του Ισραήλ αποκαλύπτουν οι New York Times. που φέρεται να προέκυψε από την τηλεφωνική επικοινωνία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden.
Σύμφωνα με τους New York Times, o Netanyahu φέρεται να ανακαλεί τα περί ανταποδοτικού χτυπήματος του Ισραήλ στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις του Σάββατο το βράδυ (13/4/2024).
Πριν γίνει γνωστή η πληροφορία από τους New York Times όλα συνέκλιναν προς μία επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, σε στιγμή που το Τελ Αβίβ θα κρίνει ως κατάλληλη.
Σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ισραήλ είχε πάρει την απόφαση νωρίς το πρωί της Κυριακής (14/4/2024) να επιτεθεί στο Ιράν αλλά το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε μετά την επικοινωνία του Netanyahu με τον Biden.
Η κυβέρνηση Biden συνέστησε στο Ισραήλ να είναι προσεκτικό και να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά την επιτυχή άμυνά του κατά των ιρανικών αεροπορικών επιδρομών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι θεώρησαν την αναχαίτιση περισσότερων από 300 drones και πυραύλων από το Ισραήλ ως σημαντική στρατηγική νίκη που μπορεί να μην απαιτήσει περαιτέρω αντίποινα, ανέφεραν οι New York Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης