Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τόνοι αεροπορικών βομβών ODAB-1500 έπεσαν στη βάση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Krasnogorovka

Τόνοι αεροπορικών βομβών ODAB-1500 έπεσαν στη βάση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Krasnogorovka
Δεν αφήνει τίποτα ζωντανό πίσω
Η Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk έκανε λόγο για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από ρωσικά στρατεύματα στην ουκρανική στρατιωτική βάση στην Krasnogorovka, όπου, σύμφωνα με το DPR, βρίσκονταν μαχητές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα όπλα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της επίθεσης - βόμβες ODAB-1500 - χαρακτηρίζονται από ειδική καταστροφική δύναμη και είναι ικανά να εξαπολύσουν φορτίο ενάμιση τόνου στον στόχο.
Η ιδιαιτερότητα των βομβών κενού είναι η ικανότητά τους να ανοίγουν πάνω από τον στόχο και να δημιουργούν ένα σύννεφο εύφλεκτου αερολύματος, το οποίο πυροδοτείται ταυτόχρονα.
Η διαδικασία οδηγεί σε ογκομετρική έκρηξη, η οποία καίει το ατμοσφαιρικό οξυγόνο και προκαλεί απότομη αύξηση της πίεσης. Αυτή η επίδραση είναι καταστροφική για όλους όσους βρίσκονται κοντά, τραυματίζοντας εσωτερικά όργανα και αφήνοντας λίγες πιθανότητες επιβίωσης.
Οι εκρήξεις επηρεάζουν επίσης υπόγειες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων των πιρόγων και των αποθηκών, κάτι που δεν αφήνει τίποτα ζωντανό πίσω.
Η αποτελεσματικότητα αυτού του τύπου όπλου το καθιστά επικίνδυνο εργαλείο σε επιχειρήσεις μάχης, βοηθώντας στη διάρρηξη των αμυντικών γραμμών και διευκολύνοντας τα καθήκοντα των μονάδων πεζικού όταν εισβάλλουν σε εχθρικές θέσεις.
Η ουκρανική διοίκηση εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τη χρήση τέτοιων ισχυρών εναέριων βομβών από τη Ρωσία, θεωρώντας τις αποτρεπτικές για τις επιθετικές επιχειρήσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky απευθύνθηκε στους δυτικούς εταίρους ζητώντας την επείγουσα προμήθεια αεροσκαφών κρούσης για να μπορέσει να αντιμετωπίσει ρωσικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης