Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση μιλά για ήττα Ουκρανίας – Le Figaro: Διαρκής η πίεση των Ρώσων, τεράστιες απώλειες Ουκρανών

Η Δύση μιλά για ήττα Ουκρανίας – Le Figaro: Διαρκής η πίεση των Ρώσων, τεράστιες απώλειες Ουκρανών
Η κατάσταση στο μέτωπο δεν είναι υπέρ της Ουκρανίας λέει η γαλλική εφημερίδα
Για ήττα της Ουκρανίας μιλά ο δυτικός Τύπος, με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro να επισημαίνει πως η κατάσταση στο μέτωπο δεν είναι υπέρ του Κιέβου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Δύση συζητείται ξανά η πιθανότητα ήττας της Ουκρανίας.
Όπως αναφέρεται, μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου πέρυσι το καλοκαίρι, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να υποχωρήσει σε αμυντικές θέσεις, ενώ ο ρωσικός στρατός ασκεί συνεχή πίεση, προσπαθώντας να σπάσει τις εχθρικές γραμμές.
Το δημοσίευμα μιλά για ιδιαίτερα φονικές μάχες καθώς λόγω της καλής ορατότητας του πεδίου της μάχης και της ακρίβειας των χτυπημάτων, καθιστά κάθε επίθεση των Ρώσων πολύ έντονη και ικανή να προκαλέσει μεγάλες απώλειες.
Όπως επισημαίνεται, η θέση του Κιέβου γίνεται όλο και πιο επισφαλής.

Αντεπίθεση το ... 2025, αν βγάλουν το 2024

Σύμφωνα με τη Le Figaro, το θέμα της πιθανής ήττας της Ουκρανίας γίνεται και πάλι επίκαιρο.
Το δημοσίευμα επισημαίνει τα πρόσφατα λόγια του Ουκρανού ηγέτη Volodymyr Zelensky, ο οποίος είπε ότι το Κίεβο θα χάσει χωρίς τη βοήθεια της Ουάσιγκτον αλλά και του ανώτατου διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανού Στρατηγού Christopher Cavoli, ο οποίος έκανε παρόμοια δήλωση.
Την ίδια στιγμή, σε συνομιλία με Γάλλους αξιωματούχους, οι Ουκρανοί υπόσχονται να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση το 2025 εάν το Παρίσι «βοηθήσει το Κίεβο να αντέξει φέτος».
«Οι Ουκρανοί μας λένε: βοηθήστε μας να επιβιώσουμε το 2024 και το 2025 θα μπορέσουμε να εξαπολύσουμε ξανά επίθεση», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τα λόγια ενός Γάλλου αξιωματούχου που διεξάγει διάλογο με την ουκρανική πλευρά.

Ενδιαφέρον Ουκρανών για το πυραυλικό σύστημα Mamba

Σύμφωνα με τη Le Figaro, το Κίεβο ενδιαφέρεται για την προμήθεια συστημάτων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Mamba (SAMP/T).
«Οι Ουκρανοί δεν χρειάζονται τόσο τα ίδια τα συστήματα, αλλά τους πυραύλους» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι παρά τις πιέσεις της γαλλικής κυβέρνησης, η MBDA, η οποία παράγει τους πυραύλους Aster 30 που χρησιμοποιούνται με αυτό το σύστημα, δεν θα είναι σε θέση να προμηθεύσει περισσότερα βλήματα βραχυπρόθεσμα.
Επιπλέον, συνεχίζει η Le Figaro, ο γαλλικός στρατός τα χρειάζεται για τους δικούς του σκοπούς.

Δέκα φορές λιγότερο

Νωρίτερα, ο διοικητής των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Yuriy Sodol, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στη ζώνη μάχης είναι κατώτερες σε αριθμό από τις ρωσικές κατά περίπου 7-10 φορές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός κρατά την άμυνά του με όλες του τις δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης