Τελευταία Νέα
Διεθνή

Omer Bolat: Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέβαλε embargo στο Ισραήλ

Omer Bolat: Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέβαλε embargo στο Ισραήλ
Επιβάλλει embargo εξαγωγών σε 54 κατηγορίες προϊόντων, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας
«Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέβαλε embargo στο Ισραήλ», δήλωσε την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Omer Bolat, μετά την απόφαση της γειτονικής χώρας να επιβάλει embargo εξαγωγών σε 54 κατηγορίες προϊόντων, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Bolat αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα παροχή βοήθεια της Τουρκίας προς τους κατοίκους της Γάζας, λέγοντας: «Καταφέραμε να παραδώσουμε 42.000 τόνους υλικών βοήθειας στη Γάζα χωρίς να περιμένουμε άλλους.
Η Τουρκία ήταν μία από τις δύο χώρες που παρείχαν τη μεγαλύτερη βοήθεια στη Γάζα στον κόσμο»
«Το εμπόριο μας με την Παλαιστίνη πραγματοποιείται μέσω ισραηλινών λιμανιών. Η αποτυχία του Ισραήλ να ανταποκριθεί στις προσπάθειες βοήθειας της Τουρκίας έχει εξαντλήσει την υπομονή μας.
Προκειμένου να δώσουμε ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, περιορίσαμε τις εξαγωγές μας στο Ισραήλ, ειδικά σε σημαντικά αγαθά».
«Δεν μας ένοιαζε το ενδεχόμενο απωλειών ενώ το κάναμε αυτό. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να τερματίσουμε την καταπίεση των κατοίκων της Γάζας.
Τα προϊόντα που εντοπίσαμε είναι σημαντικά προϊόντα για το Ισραήλ».
«Σήμερα συναντήθηκα με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Οικονομίας, Mohammed al-Amur.
Δήλωσε ότι είναι ευγνώμονες στην Τουρκία και τον Πρόεδρό μας για την υποστήριξη που έχουν δείξει μέχρι τώρα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης