Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υπό κατάρρευση η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στη χώρα

Βρετανία: Υπό κατάρρευση η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στη χώρα
Η Kemble είναι η μητρική της εταιρείας διαχείρισης Thames Water, η οποία έχει 16 εκατομμύρια πελάτες και χρωστά περίπου 15 δισ. λίρες
Σχετικά Άρθρα
Η Kemble Water -μητρική της Thames Water- γνωστοποίησε στους πιστωτές της ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της, προαναγγέλοντας μία νέα αθέτηση πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων.
Η Kemble Water -χρηματοδοτείται εξ'ολοκλήρουν από τα μερίσματα που λαμβάνει από την Thames Water- έχασε ήδη μια πληρωμή τόκων που έληγε την Τρίτη 2/4 και ζήτησε από τους πιστωτές και ομολογιούχους της να μην προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια προκειμένου «να παράσχει μια σταθερή πλατφόρμα ενόσω θα εξετάζει όλες τις επιλογές» με τους μετόχους της.
Η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας, που βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας του ιστορικού διαχείρισης λυμάτων, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως οι μέτοχοί της αρνήθηκαν να πληρώσουν τα 500 εκατ. λίρες που είχαν υποσχεθεί για να σταθεροποιήσει την οικονομική της κατάσταση, εγείροντας ανησυχίες για την επιβίωσή της.
Επίσς, την περασμένη εβδομάδα, η Kemble ενημέρωσε πως δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει δάνειο 190 εκατ. στερλίνων που έληγε έως τα τέλη Απριλίου.
Η Kemble είναι η μητρική της εταιρείας διαχείρισης Thames Water, η οποία έχει 16 εκατομμύρια πελάτες και χρωστά περίπου 15 δισ. λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης