Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητο - Ουγγαρία, Τσεχία προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Σλοβακίας, που έστειλε όλα τα αεροσκάφη της στην Ουκρανία

Αδιανόητο - Ουγγαρία, Τσεχία προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Σλοβακίας, που έστειλε όλα τα αεροσκάφη της στην Ουκρανία
Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν σχεδόν πλήρως παραδώσει στην Ουκρανία τα όπλα που είχαν στα αποθέματά τους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας
Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εξαντλήσει πλήρως τα αποθέματα όπλων τους και δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν την Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto.
«Η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων ήταν αφιερωμένη στον τρόπο αύξησης των προμηθειών όπλων.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν σχεδόν πλήρως παραδώσει στην Ουκρανία τα όπλα που είχαν στα αποθέματά τους», σημείωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών μετά από συνάντηση με ομολόγους του από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία από τις Βρυξέλλες.
Σε επιβεβαίωση αυτού, ο Szijjarto είπε ότι «τώρα η Ουγγαρία μαζί με την Τσεχία έχουν αναλάβει την προστασία του εναέριου χώρου της Σλοβακίας, επειδή οι Σλοβάκοι μετέφεραν όλα τα αεροπλάνα τους στους Ουκρανούς και οι ίδιοι δεν έχουν λάβει ακόμη νέα αεροσκάφη.

Στόχος η νίκη και όχι η ειρήνη

«Έτσι τώρα χωρίς εμάς και χωρίς τους Τσέχους δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εναέριου χώρου τους», είπε σε Ούγγρους δημοσιογράφους στη βελγική πρωτεύουσα.
Ο Szijjarto τόνισε ότι ούτε αυτό το γεγονός δεν ήταν σε θέση να σταματήσει τη Δύση και η συνάντηση επικεντρώθηκε για άλλη μια φορά στην αύξηση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία.
 Μάλιστα επικαλέστηκε έναν από τους συναδέλφους του, χωρίς να τον κατονομάσει, ο οποίος είπε ότι «ο στόχος δεν είναι η επίτευξη της ειρήνης, αλλά η νίκη στον πόλεμο».

Το ΝΑΤΟ στο χείλος του πολέμου

Η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί αυτή την προσέγγιση εσφαλμένη.
Ο Szijjarto πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, επειδή η συνέχιση των εχθροπραξιών θα οδηγήσει σε περισσότερα θύματα και καταστροφές.
Επιπλέον, τόνισε ο Szijjarto, οι προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία του Κιέβου στο πεδίο της μάχης, «δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Δύσης» και δημιουργούν μόνο τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης και παρασύροντας τις χώρες της συμμαχίας σε αυτήν.
«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία», προειδοποίησε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης