Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% - Καλά νέα για τον πληθωρισμό

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% - Καλά νέα για τον πληθωρισμό
Επιφυλακτικές κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές
Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να καταγράφουν ήπια άνοδο, μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,2%, στις 18.311 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,35%, στις 7.907 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 8.132 μον. με οριακές μεταβολές.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,25%, στις 34.410 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος, με την πλειονότητα των τομέων και των χρηματιστηρίων να διαπραγματεύονται σε μικτό έδαφος.
Οι τράπεζες ενισχύονται 0,3%, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά σημειώνουν πτώση 0,4%.
Οι αγορές σημείωσαν πτώση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις μετοχές των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων να υποχωρούν λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.

Στο 2,4% ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ τον Μάρτιο του 2024

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 2,4% τον Μάρτιο του 2024, από 2,6% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4,0%, σταθερός σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,7%, έναντι 3,9% τον Φεβρουάριο), Μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, έναντι 1,6% τον Φεβρουάριο) και ενέργεια (-1,8%, έναντι -3,7% τον Φεβρουάριο).

Γερμανία: Στο 2,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2024

Μείωση στο 2,3% σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.
Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες για να συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν αυξηθεί κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.
Την ίδια στιγμή, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3,3% τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης