Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη - Στους 29 οι νεκροί από πυρκαγιά σε κτίριο

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη - Στους 29 οι νεκροί από πυρκαγιά σε κτίριο
Tα θύματα ήταν εργάτες που εργάζονταν εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα
Τους 29 έχουν φθάσει οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη στο υπόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στην περιοχή Γκαϊρέτεπε της Κωνσταντινούπολης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00, έπειτα από έκρηξη την ώρα που γίνονταν εργασίες ανακαίνισης στο νυχτερινό κέντρο Masquerade. Τα θύματα ήταν εργάτες που δούλευαν εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα.
Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί από την επιχείρηση καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σσ: ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση», δήλωσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών και ενημερώθηκε για το περιστατικό, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν την προανάκριση. Για το περιστατικό έχουν ήδη συλληφθεί έξι άτομα: οι δύο συνέταιροι της επιχείρησης, δύο διευθυντές της, ο λογιστής και ο εργολάβος.
Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.
Το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης